Blixtar och dunder

Jag har nu haft semester i en vecka och det har varit skönt men vädret har inte varit med mig - ännu. Inte en enda kväll har det varit inbjudande att sitta ute och mysa med en tänd ljuslykta , kanske insvept i en filt. Sådant som jag längtar efter hela den kalla perioden. En dag var det läge att äta frukosten utomhus. Men jag får ha förtröstan eftersom semestern har några veckor kvar än.
Idag har jag tittat färdigt på första säsongen av serien Homeland. Tolv avsnitt på bara några dagar, så bra den var! Tack vare en dvd-box, och inte att behöva vänta på att det ska sändas något avsnitt i veckan på någon tv-kanal, kunde jag se den på det sätt jag vill - i ett sträck.
Igår hämtade jag ännu en hög med filmer på posten, som är bra att ha om det blir mer regn i sommar.
 

Koka soppa på en spik

Det var en gång......så börjar många gamla folksagor som vandrat mellan generationerna. En sådan saga handlar om luffaren som kokade soppa på en spik. Hela sagan finns här.
Att luffaren bara var listig och lurade gumman kan minsta barn förstå efter en stund, men det är ju bara en saga. :)
Soppa är stommen i mycket av vår mat då det bara behövs en gryta för att få ihop en hel måltid och i den kan man kan man ha i stort sett vad som helst.Soppa blir ibland negativt mottagen av människor som säger att de inte blir mätta av att äta soppa. Där håller jag inte med eftersom det finns så otroligt många soppor som är mer eller mindre mättande. Serveras det sedan ett gott bröd till och kanske en dessert efter så tror jag ingen behöver gå hungrig från matbordet. Mitt budskap är alltså att det ska serveras soppa minst en gång i veckan.
Igår gjorde jag en av de snabbaste soppor som finns, tomatsoppa, och till den värmde jag matmuffins som fanns på lut i frysen. Jag började med att grovhacka lök som frästes i en gryta. Sedan hällde jag på krossade tomater, lika mycket vatten, buljongtärning och lät allt koka upp. Smaksatte med någom matsked tomatpuré, svartpeppar och oregano. Slutligen mixade jag soppan och smakade om det behövde kryddas med salt eller annat. Hela proceduren tar mindre än 15 minuter. 
 
 
Recept på mina matmuffins.

Fönster mot tv-världen

Vaknade till av ett ryck och konstaterade att det var fönsterputsaren som gjorde mina fönster rena igen. Det är ett jobb som jag gärna betalar för. Rena fönster iaf på utsidan är inte så dumt att ha. Sen är jag inte alltid lika snabb att kontra med insidan. Får bättra mig där. :)

Rensar ut i tidningshögen, bläddrar igenom, klipper ut sådant som kan vara användbart i min undervisning till hösten. Hmmm, var det inte semester jag hade? Hittar några recept, en artikel om slott i Skåne - bra tips för utflykter, skrattar lite åt serierna och stannar till på en artikel som handlar om "Bra kondis i unga år förebygger depression". Läser och instämmer. Får i nästa stund lite dåligt samvete beträffande mig själv och bestämmer mig för att ta en promenad på Bulltoftaområdet idag.

Här i huset finns fyra tvapparater, alla med skitdålig mottagning. Canal digital kabeltv är leverantör av sändningarna hit. Nu ser jag väldigt lite på tv, högst två program i veckan och aldrig slötittande. Däremot film... Igår satt jag och läste på Canal Digitals hemsida för att kanske finna någon bättre lösning och kanske få bättre bild. Verkar ju kosta en förmögenhet om jag ska använda mig av deras lösningar av boxar, kort, programutbudspaket och allt de vill sälja. Tror jag lyfter på luren och slår en signal till herr/ fru Digital istället.

Men först ska jag dricka mitt kaffe och titta ut genom de rena fönsterrutorna.
 
...........................................
 
Igår var jag i Lund för en jobbträff och då passade jag på att ta en shoppingrunda eferåt. Besökte Systembolaget och hittade lite att placera i vinkylen. Inte för att jag dricker mycket alkohol men när det blir sådana tillfällen vill jag gärna att det ska finnas drycker hemma, lite att välja på. Ett besök i en klädbutik blev det också och de hade rea på ting jag ändå tänkt köpa. Slutligen for jag till min närbutik i Malmö, ICA Maxi Toftanäs och följde då min redan uppgjorda inköpslista. Mjölk, kattmat, sesamfrö, ost, potatis och se där en ny sorts mörk choklad på hyllan. Måste nog köpas i testsyfte. Inte fullt så hög kakaohalt som jag vill ha men riktigt god visade det sig.
 
 
 
 
Visa fler inlägg