Tomteverkstad

Idag är det Tomteverkstad i mitt hus. 
Tar en kaffepaus och tänder ljus.
Sedan åter till nål och tråd.
Skyndar på nu är tiden bråd.
 
 

Av fisk blir man intelligent

Snart har jag satt alla betyg för det här året. Har bara en klass kvar och den räknar jag med att hinna i morgon. Jag undervisar inte sexor i mitt ämne, men femteklassare har jag och får därför sätta betyg på det som de gör. Sedan får betyget vila till kommande år. Jag tycker det är lite knasigt att göra så men det är inte jag som bestämmer. Totalt har jag satt betyg på 10 grupper som haft hemkunskap den här gången i årskurserna 5-9. Ska bli skönt när det är över då det ger en hel del stress den här perioden när jag går och funderar för att allt ska bli rätt och rättvist.
 
Jag brukar ha lite matsnack i varje inlägg och idag tänkte jag tipsa om ett sätt att panerafisk för att få lite omväxling på den. Vit fisk eller lax som ska stekas doppar jag först i uppvispat ägg och sedan vänder jag den i en blandning av ströbröd och sesamfrö plus kryddor. Det ger en lite annorlunda smak.  Idag hade vi stekt hajmal, som fisken heter, med potatismos och en klick hollandaissås. Morotsstavar och sallad fanns med på tallriken. Det fanns med i grönsakslådan som stod utanför dörren i morse. Denna lyx som jag uppskattar så mycket. Visst kostar lådorna en del men det är det värt.
 

20121212 med såstips

Ostfylld tortellini med ostsås
 
En snabbmiddag blev det idag. Tortellini koktes i saltat vatten och under tiden gjorde jag en superenkel sås.
till 2 portioner tog jag:
  • 1/2 förpackning smaksatt mjukost (100g)
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • svartpeppar
Allt utom peppar blandades i en kastrull, vispades ihop och fick koka upp. Sedan smakade jag av med peppar.
 
--------------------------
 
Det har varit en underbar vinterdag även om det varit kallt idag. Temperaturen höll sig under 10-strecket hela dagen. Jag gjorde en promenad i Lunds Stadspark men en skolklass på förmiddagen och förundrades över det här trädet som ser lite speciellt ut. Solen sken och snön glittrade när vi vandrade fram med knarrande steg. Var tur att jag letat fram mina tjocka vinterskor så fötterna inte behövde frysa.
 
Visa fler inlägg