Grillplatsen börjar ta form. Staketet är h...

img_9458 (MMS)

Grillplatsen börjar ta form. Staketet är halvfärdigt men det kändes helt ok att sitta där och äta frukost idag ändå. Ibland är det bra när vissa idéer får mogna lite innan utförandet. Tackar sönerna som gjort det tunga jobbet. Själv står jag mest för planering och att skruva lite. Ja, plånboken är ju min oxå!

Måndagen började med en soptunneleveransTänk att man kan bli så glad för en soptunna som jag blev idag. Har beställt en trädgårdstunna så problemet med att behöva åka till soptippen inte behöver vara lika stort framöver. (saknar dragkrok på bilen) Har samlat på mig ett antal svarta sopsäckar med gräsklipp och rabattrens som börjat lukta lite mysko men nu äntligen kommer de så sakteliga att försvinna.
Hallonbuskarna har jag städat bland och klippt ur idag. Alla grenar som burit bär i år har gjort sitt och klipptes bort till förmån för de nya. Det var stora fina hallon som plockats den här sommaren och en del ligger nu i frysen för kommande användning.
Mina snälla söner följde med idag så jag fick köpa virke till det staket som ska byggas vid grillplatsen i min hallonberså. Så nu ska här sågas och skruvas. Förra året togs tujorna  bort som fanns i ena hörnet av gården. Jag är imgen älskare av dessa växter som lätt blir för stora och förmörkar i en trädgård. Men de värmde gott i kaminen i vintras. :)

Nu lite matsnack....

Tänk vad god en yoghurt kan se ut bara genom att serveras lite annorlunda. Här i martiniglas och med hemkokt svartvinbärssylt på muslin.Nästa tips är goda örtbaguetter. Jag tar bakeoffbröd som delas i halvor. Finhackar olika örtkryddor (idag basilika) och lägger det på brödet och sedan ostskivor på. In i ugnen på 225°, tills osten smälter.Dagens soppa var en god och snabblagad blomkålsoppa. Till två personer gjorde jag så här:

Blomkålsoppa 2-3 portioner
5 dl vatten kokas upp med 1 grönsaksbuljongtärning
1 lök och ett blomkålshuvud i mindre bitar kokas mjukt i buljongen
ev 1 finskuren morot eller potatis får koka med.
När grönsakerna är mjuka mixas soppan och 1/2 dl hackad persilja blandas i. Krydda mer om så önskas.

Jag skulle ta en bild på min sopptallrik och placerade två brödhalvor på kanten men innan fotot togs hade brödet taget sig ett dopp. Gott var det ändå!

Frukosten är något att se fram emot varje dag

Den här sommaren har jag och den hemmaboende sonen skaffat oss en bra vana. Vi fixar frukost varannan morgon. Den som inte gjort frukosten får istället plocka undan efter måltiden. När sommarens ledighet börjat var det som bilden visar en start för en av dagarna. Tyvärr har det inte blivit så många frukostar, som jag hoppats, utomhus. Tänk om den här morgonvanan kunde hålla i sig efter semestern. Önskedröm?

Den här veckan är det den traditionella fruntimmersveckan vilket betyder diverse bakverk till fikastunderna. Får se om det blir så även hos oss.

Bilden visar en god sommarkaka som jag gjorde för ett tag sedan. En toscakaka där krämen på toppen gjordes med havregryn istället för mandel eller nötter. Billigare och dessutom allergivänligare. Återkommer med receptet.

 

Visa fler inlägg