Inte är de stora men så duktiga

 

Vid några tillfällen varje vecka undervisar jag årskurs fem i hemkunskap. Barn som är så fulla med spring i benen och inte vill sitta still utan älskar att arbeta praktiskt. Förra veckan var det en av grupperna som bakade scones och de var så duktiga och stoltare kockar kan man leta efter. När de satte sig till bords med sitt bröd och te kunde jag höra att det här var det godaste det fått på länge och det här skulle de minsann göra hemma. Vid sådana tillfällen är det kul att vara lärare. Tyvärr är inte alla elever sådana. Det finns några lektionspass med lite äldre elever som jag har under veckan som jag gärna hade velat slippa ha. Då går jag hem med skallebank och stor trötthet. Alla barn klarar inte av att gå i skolan som den är nu och kan inte inordna sig i de regler som finns och då blir det stökigt för många, barn som vuxna. Om det sen beror på kunskaper, pengar, sociala omständigheter låter jag vara osagt men ibland suger det (som barnen säger) att vara i skolans värld. Med det vill jag inte ha sagt att det var bättre förr för så var det inte men något som förändrar skolan eller oss måste hända. Jag vill vara stolt över att vara lärare och jag vill att eleverna ska vara stolta över att kunna lära sig en massa inför ett kommande vuxet liv. Vi måste satsa på det växande släktet.
På tal om barn kommer jag att bli dubbelmormor snart. Barnbarn ett kommer i november och nummer två i februari. Ska bli kul att få uppleva lite småttingar igen.

Fixande inne och ute

   Vad har ni gjort men väggen? Det tycks Tindra undra. Hon var ett mycket intresserat vittne till när hennes husse var hos oss i helgen för att hjälpa till när elen skulle fixas. Nu börjar ombyggnationen  av vardagsrummet bli klar och riktigt lyckat blir det. Nymålade väggar, en vägg mindre, nya gardiner och ommöblering. Ska göra det sista nu i veckan sedan lägger jag in några bilder på hur det blev.
Vädret den här helgen har varit underbart. Inbjöd till utevistelse idag. Plockade undan en del sommarmöbler för vinterförvaring, skördade en del godsaker och vattnade i den helt uttorkade jorden. Hoppas den fina hösten håller i sig ett tag till.

The Wall

 

 Nu har stenar och grus kommit till det som ska bli en mur mellan oss och grannen. Blir skönt att få den färdig. I väntan på att det arbetet startar rev vi en vägg inomhus nu ikväll. Sambon undrade vad jag hade för planer för kvällen. Städa blev mitt svar men inte hade jag tänkt att en hel vägg skulle städas bort.
Visa fler inlägg