Töväder

Idag var det riktigt läskigt att åka till jobbet. Hade morgon-tv på när jag åt frukost och hörde att man utfärdade en klass 1-varning i Skåne pga vattenmängder och befarade översvämningar. For iväg och när jag var halvvägs var det bilköer och färden gick genom helt vattentäckta vägar på flera ställen. Det var som att fara i en sjö fast utan båt. När jag tittade runt omkring var åkrarna helt vattendränkta och i ett med vägarna. Mycket otäckt när man inte vet om det är någon väg under vattnet eller ej. Det fick bli en annan väg hem. Visserligen är det varmare när det töar men allt ser så smutsigt och mörkt ut. Tror nog jag gissar rätt om jag säger att det kommer mer snö innan vi får vår.
Återigen blev det veckoinköp efter jobbet och dessutom tankade jag bilen. 13.48 kostar bensinen per liter nu, ganska mastigt! Morgonen blev tidig ochdet var sent innan jag var hemma. Därför var det skönt att det bara var en tomatsoppa som skulle kokas. Därtill serverades ostmuffins.
I lördags hade vi kokospannkakor efter den dagens spenatsoppa. Det vanligaste är förmodlingen att ha sylt till pannkakor men jag gjorde kaneläpplen. Här kommer receptet om du vill testa. Rekommenderas!

  Recept på kokospannkakor med kaneläpplen

Nya året kommer starkt

Vardagen är här igen och allt är som vanligt - nästan. Om några dagar kommer minstingen hem efter ett års studier på Nya Zeeland. Ska bli härligt att få höra om allt han upplevt och se bilder han tagit. Han är verkligen efterlängtad.
På jobbet är det fullt upp som vanligt vid en terminsstart. Nya grupper, nya lektionstider och därför massor av planerande. Alltid kul att träffa nya elever. Förra veckan hade alla grupper förutom årskurs fem bakning. Hönökakor, grova frukostbullar, ostmuffins och scones bakades och femmorna gjorde tomatsoppa. Bilden visar elevbakade ostmuffins som är gott till en kopp te eller till soppa.
Receptet kommer i morgondagens blogg.
Nu till veckans matsedel.
 

Matsedel vecka 3 2011

Måndag:

Tomatsoppa, ostmuffins

Tisdag:

Hembakad pizza

Onsdag:

Potatismoussaka, baguetter

Torsdag:

Bruna bönor, köttbullar/ rödbetsbiffar

Fredag:

Fish and chips på mitt sätt, morotstsatziki

Lördag:

Ljummen tonfisksallad, grovt bröd, hallonpaj med vaniljsås

Söndag:

Kylskåpsrensning

Markerade maträtter går att klicka på för recept


En klick sylt

...i hembakta muffins är riktigt gott. Mitt vanliga recept användes och ½ tsk hallonsylt på toppen innan plåten sattes i ugnen och så här blev resultatet.
På fredagar slutar jag lite tidigare än andra dagar så därför blev det lite kakbak idag. Förutom muffins bakades, mjuksega kakor med banan och chokladbitar, en variant av cookies. 
Igår fick jag hem ett paket från EON. Det var en mätutrustning som visar hur mycket ström hushållet gör av med. Riktigt spännande var det att tända belysning och starta olika maskiner för att sedan kunna se vilka som är energitjuvar. Dessutom har jag en app. i mobilen så när jag är på jobbet kan jag se vad som händer hemma på elfronten eller vilken temperatur det är i huset. Poängen med mätningen är förstås att bli medveten om vad som drar el och att det går att påverka genom förnuftigare beteenden. En effekt igår blev att jag inte torktumlade handdukarna utan hängde dem på tork. Lite smålänningsbeetende. Man är vad man är. ;)

 Recept på banan-chokladcookiesVisa fler inlägg