Dyra droppar

I Sverige dricker vi mycket kaffe och det kostar på. Jag brukar alltid ta svängen förbi kaffehyllan när jag är o handlar. Minnet kan ha fel men nog var det så att jag kunde köpa ett kilo för 60 kronor innan sommaren. Igår var det extrapris på Mollbergs blandning som är ett av Zoegas goda fullträffar. Pris 39.90 för halvkilot. Samtidigt på en annan plats i butiken såg jag skylten som fotades. Det var Gevalia som lurar kunderna genom att minska sina förpackningsstorlekar. Ögat tror att man köper samma mängd som tidigare men lyft påsen/paketet och läs på hyllkanten så märker du att det numera är 400 gram där det tidigare var 500.

Pasta har kanske också blivit dyrare men just den här månaden fick stamkunder 1kg pasta gratis av Ica. Tack för det, passade perfekt till lördagens middag med spagetti som blandades i en sås som innehöll färska champinjoner, purjolök, paprika, tomater, matlagningsgrädde och kryddor.

Sen blev det film som även katten ville se. Man är aldrig för gammal för Ice Age. :))

Grovt är gott
Sen kväll går snart mot natt och jag tänker se en liten filmsnutt innan sömnen tar vid. Har hunnit med hyfsat mycket efter jobbet idag.
Växthuspyssel, tvätt, källarstädning, bakat grova baguetter och när ugnen ändå var på blev det muffins oxå. Bra att ha i frysen. :)
Middagen bestod av en mycket god räkpilaff. ( ris, lök, spenat, dill, räkor och ärtor). Ett telefonsamtal med yngsta dottern blev det tid till oxå. Önskar att det var närmare till mina döttrar så vi kunde träffas oftare.då skulle det samtidigt bli mer barnbarnsmys på kuppen.

Tisdagslugn

Igår var jag på vandring med en niondeklass. Buss Lund-Lomma och vandring tillbaka. Flickor i tunna vita tygskor o killar som till en början var tuffa men fick bekänna färg när vi gick genom skitiga kohagar, kröp under taggtråd och i vägtunnlar över o genom bäckar. Idag kan jag skratta åt det men igår var det tufft. Vid bäcken på bilden valde jag att ta av skorna o vada över i tusan vilket kallt vatten. Det var skönt att komma hem efter drygt tre timmars gnäll. Idag var sju elever inte i skolan undrar vad som hände?
Nu sitter jag vid datorn o knaprar på bananchips i väntan på att potatisgratängen ska bli färdig i ugnen. Lite tisdagslyx med en god sallad till

Visa fler inlägg