Nu ska här snackas mat igen

Gårdagens middag var rena snabbmaten och hade en höstkänsla i sig smakmässigt. Färsk spenatpasta koktes på några minuter, rökt lax bräcktes i en panna utan fett och hackades under stekningen i mindre bitar. Till detta värmdes en skogssvampsoppa som reddes till lite tjockare konsistens. Den fick bli såsen och som kronan på verket en kvist färsk timjan från krukan utanför dörren. Lätt som bara den! 
 
 
 
Husets meny vecka 31

Markerade maträtter går att klicka på för recept

Måndag:

Spenatpasta, svampsås och bräckt lax

Tisdag:

Hemburgare

Onsdag:

Dillkyckling, potatis  Citronkladdkaka

Torsdag:

Spenat - keso - lasagne (jag byter ut morötterna mot spenat eller mangold)

Fredag:

Pasta carbonara med grönsaksförstärkning

Lördag:

Grilleri med grekisk potatissallad

Söndag:           

Sommarpaj, tsatziki

Skrivis bageri:   Grahamsrutor, krusbärspaj, lavendeldrömmar
 
Ja, så är veckan tänkt att se ut och nu ska jag iväg för att göra inköpen till den.
Jag använder mig av en bra app i mobilen där jag lätt gör inköpslista utifrån den butik jag vill handla i. Rekommenderar appen starkt.
 
 

Vardagen närmar sig

Efter en veckas underbar sommarvärme har nu ordningen återställts verkar det som. Hade hellre haft solen som det normala men som vanligt var det..... Det var dagens vädergnäll. :)
I helgen var här besök av min äldsta dotter och hennes familj och vi hade bäbismys och storasysterbus. Nu har jag fått träffa alla mina fem barnbarn men största glädjen hade varit att få en träff när alla är på plats. Vi får se vad framtiden bjuder på? 
 
  
Stortjejen är 2 år och 4 månader och lillkillen är 3 månader. Han sitter i morbrors knä.
 

Det bästa med sommaren...

.....är frukosten. Helst om den kan ätas utomhus i vackert väder. Den här sommaren har inte gett oss så många möjligheter att uppfylla detta men den senaste veckan har jag njutit av varje solstråle.
När vardagen med jobb och förpliktelser kommer igen är frukosten ofta något som stressas igenom, snabbt fram med maten, lika snabbt äts den upp och sen iväg.
Nu på semestern däremot har jag tid att plocka fram olika frukostar varje dag när aptiten ökar och sedan ta med mig brickan ut i trädgården. Efter en lång härlig mjukstart är jag redo för resten av sommardagen.
Godmorgon!
 
 
Visa fler inlägg