Spel o dobbel


Pokerspelande sambo och son. Så är det här numera. Nu spelar de inte för riktiga slantar som tur är eller kanske synd med tanke på att de påstår att det går så bra för dem. I vart fall tycks de ha kul. Själv är jag inte så mycket för spel och dobbel. Förutom att gnugga en och annan lott ibland.  Men inte blir det någon vinst där.

Nu är vinpergolan på plats ute i trädgården. Har planterat den första vinplantan idag. Kanske borde bygga en vinkällare till alla kommande flaskor som ska produceras här? Fick en ny sändning vin idag från vinklubben vi är med i så vinkylen är full nu. Kul hobby att ägna sig åt. Måste man dricka vinet?
Marlborough Sauvignon Blanc 2008 från Nya Zeeland var ett av de goda vinerna. Ett riktigt fruktigt och bra sommarvin. Skål på er!

Sommarsnickrande i egen vingård

Att skriva blogg är som att snickra , fast med ord. Att senare kunna återvända och läsa vad som står i denna virtuella dagbok uppskattar jag. Min ena dotter och hennes sambo är just nu på vandring långt uppe i vårt land. Vad de gör där kan läsas i  www.lindashem.com . Även om vi inte träffas så ofta, eller semestrar ihop  kan jag ändå läsa om vad de gör. Ibland sitter jag och småfnissar för mig själv när jag läser om deras äventyr. Renar, klockor, bullar................ Kram på er båda.
Igår började jag snickra lite mer handgripligt. Var och köpte virke och tillbehör till vad som ska bli en pergola där vinrankor ska kunna klättra. Mätte, sågade, grävde och ska fortsätta med det idag. Nu ska det skruvas och borras och förhoppningsvis får jag till något användbart. Den första nya vinrankan är redan inköpt och väntar på att få bli planterad.
Vinrankorna i växthuset frodas och några har klasar med druvor. En vingård av miniformat är på gång.

  

Vi har många fjärilar i trädgården. Försökte fotografera  med mobilen och fick en på bild. Vad kan det vara för sort? Den är vacker och med internets hjälp får jag fram att det är en Tistelfjäril, Cynthia cardui. Tänk vilken tur att det finns tistlar i vår närhet!

Slutligen en smarrig kakpaj med plommon och nektariner. Så lätt att göra och så god att äta.

 Receptet hittar du här >>>

En riktig krutkärring

93 år och fortfarande aktiv i köket. Strongt! Här lär Clara oss att laga frukost från 30-talets Amerika.Min farmor skulle fyllt 100 år i år men dog redan när hon var 65. Jag hade då börjat min utbildning till hushållslärare i Göteborg. Först då fick jag upp ögonen för min farmors kunskaper inom det som skulle bli mitt arbetsområde. Farmor hade under många år arbetat som kokerska på järnvägsrestaurangen i Nässjö. Hon födde  och uppfostrade 6 barn och blev änka tidigt. (På den tiden härjade TBC i landet.) I min ägo har jag några av farmors kokböcker och använder hennes recept. Tänk vad trevligt det varit att ha henne att få snacka mat och sådant med.
Min mormor, som jag aldrig träffade eftersom hon dog redan när mamma började skolan, var servitris på Ronneby Brunnshotell. Henne hade jag gärna träffat också. Jag kan tänka mig att de båda hade varit som Clara när hon lagar mat.
En riktig krutkärring - sån vill jag bli!
Visa fler inlägg