Semledagen

Idag och endast idag är det tillåtet att äta en semla. Det är ju fettisdagen. Min snälla sambo kom därför hem med två semlor till oss. (Fast jag måste erkänna att jag åt en semla för flera veckor sedan på ett besök hos mamma.)
Min näsa är som ett vattenfall idag och jag hostar som ett bergatroll, inget kul alls. Jag har nu varit hemma från jobbet i två dagar och anmält att det blir minst två dagar till. Typiskt när det är så mycket som behöver göras på arbetsplatsen. Grrr..... Men det vore inte snällt av mig att smitta ner en massa människor så därför får jag allt sköta om mig på hemmaplan. Undrar bara vilka bacillusker som fått tag i mig?
 
Snabbmat i sjukstugan 
 
Pasta med svamp- och grönkålssås
Inte för att mat smakar så mycket men näring är inte så dumt att få. Därför blev det lite vid-spisen-sysselsättning idag som många andra dagar. Istället för mellanmålsfrukt eller dessertfrukt hamnade päronen på maten och det var inte så tokigt.
Vaktmästar´n kan jag få beställa en kopp te?
Något som iaf är gott och värmande för en sönderhostad hals är varmt te med honung i. Lägligt för detta fanns det med en god sorts ekologiskt te i Smartboxlåda jag skrivit om flera gånger nu.
Ryskt varmt te är många gånger bättre än rysskyla som det talas om ibland. Fast då kan det syftas på både väder och annat och den frågan orkar jag inte ta upp idag. Avslutar ist med att visa en något suddig bild på min far och hans syster en kall vinterdag i mitten av 1900-talet. Platsen är min födelsestad Nässjö på det småländska höglandet.
 

Kalashelg

Igår var det barnkalas hos ett av mina barnbarn som fyller 5 år nu i dagarna. Eller vuxenkalas, då det är noga med att säga rätt. Barnkalaset ska hon ha nästa söndag men då får inte jag som är en gammal farmor komma. Däremot får jag låna lillasyster som är 3 år och inte ska vara med på storasysters kalas. Ett klokt beslut tycker jag, för visst är det jobbigt med småsyskon som kan springa omkring och vara störiga. ;)
Innan kalaset igår kom min ena dotter och hennes barn hit från Småland. Kusiner som ju barnen är med födelsedagsbarnet tycker att det är kul att träffas ofta. Tänk så många minnen de samlar på!
Här är födelsedagsbarnet och lillasyster som fyller år om en månad.
Lek pågår -stör ej! 
Innan det var dags för kalasgodsaker som tårta och bullar gjorde jag lite snabbpizza hemma. Passade då på att testa två produkter i Smakboxen. Pizzabottnar och en kryddad tomatsås från Santa Maria. I kylen fanns riven ost, rivna morötter, färska champinjoner och spenat. Allt detta tillsammans och sedan in i ugnen runt 8 minuter resulterade i goda snabbpizzor. Tyckte vi vuxna, men barnen nobbade snabbmaten och tog igen det senare på kalasfikat och påsarna i fiskdammen. Så kan det vara ibland.
 
Idag har det varit en jobbig dag med halsont och jag är rädd att en förkylning av någon sort nått mig. Lederna gör sig påminda också. Måtte jag vara kry i morgon då det ska undervisas igen. Vikarier är inte så lätta att få när lärare blir sjuka. Så därför släcker jag lampan nu?
 

Ett skönt avbrott

Idag äntligen, utnyttjade jag det presentkort jag fick förra året av mina snälla barn. Att jag uppskattar att få skön massage som stressar ner mig, det vet de. Men att de då valt varm stenmassage var extra spännande. Eller hot stone massage som det kanske ska heta. Bilden visar väntrummet där jag satt en stund, innan det var dags för behandlingen med heta inoljade lavastenar som mjukade upp stela muskler i kroppen. Platsen för det lugna äventyret heter Sinnliga Rum SPA och Kurbad och finns här i Malmö. Mjuk musik, tända ljus och sköna dofter samt ett lugn gör gott och tröttheten kommer som på beställning. Det tog några timmar innan jag piggnade till igen men nu märks effekterna av att kroppen fått slappna av extra idag.
En riktig skitunge
Efter den sköna timmen där jag hittade mig själv blev jag via mobilen tillfrågad om jag kunde hämta ena barnbarnet på dagis. Visst kunde jag det och vilken kontrast det blev då jag precis kom från den lugna, rena rofyllda massagen till en sandig smutsig dagisgård med stojiga småttingar. Men att notera femåringen som tittade upp och såg mig för att sedan  utbrista:
- Men farmor, kommer du? Det visste inte jag att du skulle. Sedan sprang hon fram och gav mig en härligt smutsig barnkram, den lilla skitungen. Sådant värmer!
 
 Annat som värmer är god mat
Igår testade jag ännu en produkt från nya Smartboxen och det var en trevlig bekantskap i form av en quinoamix från Risenta. Det var bara att blanda påsens innehåll med varmt vatten, blanda till en smet och forma biffar som sedan stektes. En perfekt snabbmat som kan finnas hemma "på lut" när jag vill att det ska gå extra fort med matlagningen. Proteinrikt, glutenfritt, smakrikt till en kostnad på runt 40 kronor för ett paket. 
Till biffarna kokade jag bönpasta från ICAs sortiment. Den var tillverkad av edamamebönor som är de gröna sojabönorna. Ett bra alternativ till traditionell pasta. På tallriken hamnade också en coleslaw gjord av rödkål, färska kokta rödbetor, yoghurt, majonnäs, senap och kryddor.
Å så lite kyla efteråt
Efter den värmande maten blev det en pytteliten dessert. Några skivade jordgubbar, Oatleys havreglass och en chokladboll med mörk choklad runtom.
Bara för att vi ville!
 
Visa fler inlägg