Vill du baka? Testa denna kaka.

 Här bakar några av mina elever morotsmuffins. Baka du också. De är supergoda till fika eller mellanmål. Varför inte ta med ut på en utflykt i den härliga hösten?

  Läste idag att lila är trendigt att inreda sitt hem med nu i höst. Det finns ju så många varianter av den lila  färgen så varför inte? Det senaste ombyggda utrymmet i vårt hus blev dock inte lila utan grått och vitt eller mandelfärgat som det heter.

 Lila är däremot garnet som jag påbörjat att sticka en liten kofta med. Kommer då ihåg att det var min "älsklingsfärg" när jag var sex år. På min födelsedag det året fick jag en lila cykel med en cykelkorg som hade ett lila sidenband. Mamma hade sytt en fin lila klänning till mig och jag var så stolt som man kan vara.
För några dagar sedan var jag uppe i Småland på besök och hälsade på min nu snart 76-åriga mamma. Hon hade fullt upp med att sy och sticka till sina två kommande och första barnbarnsbarn. "Det är så kul", sa hon flera gånger när hon visade upp sina alster och planerade projekt. Härligt att se henne stråla så och att hon har humorn kvar. Innan vi gick därifrån bjöd hon på saft och pepparkakor. En första smak på den analkande julen.

På bordet den här veckan (44)

Veckan bjuder på en mix av allt från svensk husmanskost till influenser från andra länder. Mat är spännande!

Bilden togs förra veckan när vi hade mångfaldstema med våra klasser. En sjundeklass som jag hade fick göra mat med ursprung från mellanöstern. Skolans begränsade ekonomi tillät inget överflöd på tallriken men eleverna gillade maten. Hemma kompletterar jag med grönsaker och byter ut kycklingen mot quorn till min portion.

  

Veckans matsedel 26 okt - 1 nov 2009

 Måndag:

Spenatsoppa med kokt ägg

 Tisdag:

Couscous med russin o mandel, honungsyoghurt, kyckling

 Onsdag:

Rester

 Torsdag :

Stekt strömming med potatismos

 Fredag:

Stuvade morötter, potatis, stekt korv

 Lördag:

Lunch: Sparris/ räkpaj
Middag: Pasta, ädelostsås

 Söndag:

Lunch:Löksoppa
Middag:Laxpudding

Veckans dessert: Sensommarbär med marängtopping (filminslag)

Markerade maträtter går att klicka på för recept.

                                                            

   

Visa fler inlägg