På bordet den här veckan (44)

Veckan bjuder på en mix av allt från svensk husmanskost till influenser från andra länder. Mat är spännande!

Bilden togs förra veckan när vi hade mångfaldstema med våra klasser. En sjundeklass som jag hade fick göra mat med ursprung från mellanöstern. Skolans begränsade ekonomi tillät inget överflöd på tallriken men eleverna gillade maten. Hemma kompletterar jag med grönsaker och byter ut kycklingen mot quorn till min portion.

  

Veckans matsedel 26 okt - 1 nov 2009

 Måndag:

Spenatsoppa med kokt ägg

 Tisdag:

Couscous med russin o mandel, honungsyoghurt, kyckling

 Onsdag:

Rester

 Torsdag :

Stekt strömming med potatismos

 Fredag:

Stuvade morötter, potatis, stekt korv

 Lördag:

Lunch: Sparris/ räkpaj
Middag: Pasta, ädelostsås

 Söndag:

Lunch:Löksoppa
Middag:Laxpudding

Veckans dessert: Sensommarbär med marängtopping (filminslag)

Markerade maträtter går att klicka på för recept.

                                                            

   

Kommentera inlägget här :