Påskafton

Det har varit en vecka med massor av sysselsättning i trädgård och hus. Den största förändringen skedde i onsdags när ett hål togs upp i fasaden och en altandörr plus två fönster sattes in. Det tog tre hantverkare fyra timmar att göra sitt jobb. Kan man bli annat än  imponerad? När de var färdiga tog jag en tur till frisören och innan det blev det ett besök på Living i Malmö. De säljer möbler och i deras fyndavdelning stod ett matbord och bara skrek att det ville bli köpt av mig. Så vad hade jag för val? Ett bord och åtta stolar senare är jag jättenöjd med nya rummet. Tindra uppskattade det lika mycket och tog en ny plats i besittning ganska snart.
Nu är det påskafton och solen skiner in genom fönstret. Jag ska fixa lite frukost och sätta mig utomhus med den. Idag ska jag bara njuta och fånga dagen. Känner mig lite trött och behöver samla krafter.
Rätt mat är bra om man ska samla krafter. Nyttigheter serveras alltid här och för det mesta blir det gott också :). Har färsk spenat i kylen som kommer att bli perfekt till paj som tillbehör till äggen, laxen och allt annat som hör påsken till. Grönsaker saknas aldrig på vårt bord och nu ska jag testa en ny grönsaksprodukt från Findus som heter Green Deli.
Ska bli spännande att se om deras reklam håller vad den lovar.
Kika in å titta själv >>>>>>

Påsklovsmåndag

I år kommer påsken ganska sent och ledigheten som den för med sig är verkligen efterlängtad. Det har varit en tuff tid på många sätt och jag hoppas att jag ror iland alla förändringar härhemma.Men jag tar inte ut något i förskott utan låter var sak ta sin tid. En massa förändringar pågår i huset som exempelvis:
  • Matrummet ska få en altandörr och nya fönster på onsdag. Sedan ska rummet fräschas upp. Ser fram mot denna sedan länge planerade förändring.
  • På övervåningen börjar ombyggnaden närma sig slutet. En klädkammare har tagits bort och rummet har utökats. Blir stort och ljust. Nu återstår att bestämma hur möblerna ska placeras.
  • Garaget har städats ur och i sommar hoppas jag att det blir tid och råd att byta dörren dit och mura igen den gamla porten. Kommer nog aldrig att stå en bil där igen. Blir ett perfekt arbetsutrymme istället.
  • Alla dessa förändringar ska genomföras i en tid då jag brutit upp från ett samboförhållande sedan fem år tillbaka. Men mina fina söner hjälper mig massor och kvinnor kan, eller hur?
Nu blir det matsnack.
Den här veckan är matsedeln baserad på i huvudsak sådant som finns hemma i kyl och frys. Så kallade rester kan behöva bli till ny mat och därför hade vi pizza idag. Jag brukar kalla det för Italiensk pyttipanna. I frysen fanns en låda med hemkokt tomat- o bönröra från sommarens egna skördar. Den mixade jag och hade på pizzan tillsammans med svamp på min och salami på sonens . Gamla ostkanter maldes ner och det blev slutligen två stora pizzor vilket gör att även lunchen redan är fixad till i morgon.
När nu ugnen (energislukaren) värmdes upp passade jag på att baka ett gäng matbrödsbullar också. Degspadet gjordes av vaniljyoghurt (med passerad datum igår) och en liten trött zucchini som revs ner i degen. Perfekta bullar till frukosten och den planerade nudelsoppan i morgon.

Matsedeln för vecka 16 ser ut så här:

Måndag:

Hemmapizza

Tisdag:

Nudelsoppa med zucchinibullar

Onsdag:

Köttbullar, spenatsås, potatis

Torsdag:

Asiatisk lax med sesamfrö o ingefära, ris

Fredag:

Broccolipaj med rostbiff

Rabarbermuffins med vit choklad

Lördag:
Påskbuffé

Ledighetsfika

img_3962 (MMS)

Ledighetsfika med en verkligt god Risifrutti som  är smaksatt med kardemumma. En klick hallonsylt gör inte smaken sämre. Synd att den bara är på vinterbesök som det står på förpackningen. När jag sitter i solen idag känns det som om jag har det oförskämt bra. Måtte jag bara fixa allt så blir jag mer än nöjd.

Visa fler inlägg