Vittne till mord

Blir så arg. Vi har ett fågelbord utanför köksfönstret.  Där har sedan i höstas en rödhake dagligen suttit för att äta. Framför en häck är fågelbordet och där sitter den vackra fågeln  och har det bra med maten inom räckhåll. Den senaste tiden har den fått kämpa eftersom en koltrast också gillar maten och jagar bort alla andra fåglar. Men de tycks ändå fungera ihop. Vår katt Tindra sitter i fönstret och "pratar" med fåglarna. För någon vecka sedan dök ännu en Rödhake upp, liten och tunn så vi tolkar det som att det är honan som kom och nu blir det bobygge och ungar i häcken. Kul att följa!
Men......
Idag såg jag grannens katt smyga ute vid häcken och smack så gjorde den ett utfall. Den sprang sedan därifrån med en fågel i munnen. Jag tror att det var en av våra Rödhakar, troligen honan. Först någon timme senare visade sig hanen vid matbordet igen. Tyckte så synd om honom som mist sin vän.
Om grannens katt har jag inga höga tankar just nu.

I fredags var vi på ishockey i Malmös nya arena. Det var Malmö som spelade mot AIK och detta inför en fullsatt arena ,12500 personer. Malmö vann  med 6-2 framhejade av en mycket entusiastisk publik. Arenan blev färdigbyggd för några månader sedan och är väldigt fin. Det behövdes en sådan stor samlingsplats för idrott och konserter. Bilden nedan är från uppvärmningeninnan själva matchen började. Vi hade en bra överskådlig plats högst upp under taket.

Nu ska jag ner i vår källare och göra en sista strykning av färg på väggarna till mediarummet som börjar ta form där. Svarta och grå väggar för bästa möjliga känsla av bio när filmerna ska ses. Sedan beger jag mig till IKEA som ligger 2 minuters bilväg härifrån. Ska köpa ett draperi att ha bakom filmduken och ett skåp att ha filmer i. En ny soffa är redan beställd på ILVA som är ett annat möbeltempel här i stan. Jag tycker de har en bättre stil på sina möbler än IKEA. Dansk design och mer modernt, stilrent som jag gillar. Förhoppningsvis kan rummet invigas till helgen.

Vintergäck i rabatten och snöblaskoväder

 I rabatterna runt huset börjar vintergäcken titta fram med ett hopp om vår och värme. Men just idag har det kommit ett nytt oväder in över oss. Snö och blåst, kyla och mörker. Inget upplyftande precis.

Vi var på begravning i förmiddags. En vit vacker kista omgiven av vackra blomsteruppsättningar. Min sambos mamma dog för några veckor sedan, bara en dryg vecka efter att hon kom på sjukhus med en axelfraktur. Vi var där, en samling familjemedlemmar, släktingar och vänner. Den kvinnliga prästen höll ett vackert tal där hon liknade vårt liv och död med en larv som förvandlas till en puppa som sedan blir en vacker fjäril i "nästa" liv. Jag blir imponerad av hur hon kan stå framför en grupp ledsna människor och inge dem hopp, tröst och lugn utan att inte själv ryckas med i den sorgsna stämningen. Proffsigt gjort kanske man kan säga.

I söndags hade TV4 en intervju med Anders Bagge i sitt Nyhetsmorgonprogram. En ödmjuk framtoning och nära skildring av en person som mest syns i snabba lite hetsiga musiksammanhang. Det var intressant att höra honom berätta om sin syn på livet. Missade du så finns en länk till programmet här: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.843521

Nu ska jag baka brownies till kvällsteet. Återkommer med receptet till alla chokladälskare. 

Köphunger

Var en vända i lite butiker idag. Köpte färgpatron till skrivaren, på MediaMarkt, besökte Hornbach och ILVA samt inhandlade fikabröd på MAXI stormarknad. Det var massor med folk på alla platserna. Det talas om att vi inte har pengar att konsumera för men det stämmer inte med bilden jag fick idag. Eller är det så att människor bara flyter runt och besöker butiker som en nutida fritidssysselsättning? Man turistar i butiker som om det vore konstutställningar eller museer. Inte vet jag men något är det.
Väl hemma igen blev det soppa med knäckebröd och så smarrigt fikabröd efter till kaffet. Det gav oss styrka att gå ner i källaren för att jobba lite på att ta ett steg till i färdigställandet av ett mediarum där. Nu är taket färdigmålat i en ljusgrå färg och listerna likaså. Väggarna är spacklade och målas förhoppningsvis nu i veckan. Svarta och grå ska de bli. Målet är att rummet ska bli helt färdigt i vecka 8. Ska bli kul att få inreda det.
Såg en bra film igår. Den senaste av Clint Eastwoods alster. Handlar om en mor som berövas sin  9-åriga son. Det hela utspelar sig i LA under sent 1920-tal. Polisen finner en pojk som de menar är hennes son men hon hävdar att det inte är hennes pojk. Så följer svårigheten för henne att få rätt. En mycket gripande och bra film. Se den om du har möllighet!
Visa fler inlägg