Vintergäck i rabatten och snöblaskoväder

 I rabatterna runt huset börjar vintergäcken titta fram med ett hopp om vår och värme. Men just idag har det kommit ett nytt oväder in över oss. Snö och blåst, kyla och mörker. Inget upplyftande precis.

Vi var på begravning i förmiddags. En vit vacker kista omgiven av vackra blomsteruppsättningar. Min sambos mamma dog för några veckor sedan, bara en dryg vecka efter att hon kom på sjukhus med en axelfraktur. Vi var där, en samling familjemedlemmar, släktingar och vänner. Den kvinnliga prästen höll ett vackert tal där hon liknade vårt liv och död med en larv som förvandlas till en puppa som sedan blir en vacker fjäril i "nästa" liv. Jag blir imponerad av hur hon kan stå framför en grupp ledsna människor och inge dem hopp, tröst och lugn utan att inte själv ryckas med i den sorgsna stämningen. Proffsigt gjort kanske man kan säga.

I söndags hade TV4 en intervju med Anders Bagge i sitt Nyhetsmorgonprogram. En ödmjuk framtoning och nära skildring av en person som mest syns i snabba lite hetsiga musiksammanhang. Det var intressant att höra honom berätta om sin syn på livet. Missade du så finns en länk till programmet här: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.843521

Nu ska jag baka brownies till kvällsteet. Återkommer med receptet till alla chokladälskare. 

Kommentera inlägget här :