Släktbesök från Sparsör

Min bror och svägerska har varit på besök hos oss. Trevligt med lite uppdateringar av det som hänt och härligt att få umgås lite. Vi inledde igår med ett besök hos sonen och hans sambo i deras nya bostad. Jag hade fixat en måltid som vi tog med oss. potatispaj, grekisk potatissallad, bröd och grillvaror. Trots att det varit väldigt blåsigt under dagen blev kvällen skön nog så vi kunde sitta utomhus. När vi kom hem delade vi en flaska vin och såg på ett avsnitt av Tudors tillsammans.
Trots att kvällen blev sen var vi uppe relativt tidigt i morse. Ett besök i Skanör skulle dagen innehålla och där hade vi tänkt äta lunch. Först for vi iväg till Katrinetorp där vi gick i parken, besökte en bröllopsklänningsutställning och kikade in i Bränneriboden. En tvål för trädgårdssmutsiga händer var allt jag köpte. Har förbrukat några
sådana och de är väldigt bra.

Så gick resan vidare till Skanör där vi efter en liten rundtur till fots och i bilen befann oss utanför Skanörs gästgiveri som visade sig vara stängt under eftermiddagen så där stod vi med långa näbbar. Vi fick gå över gässens övergångsställe tillbaka till bilen och maten serverades till slut på VESPA som ligger i Västra hamnen i Malmö. Inte så dumt heller eller kanske även bättre - iaf för plånboken. På köpet fick vi en fin utsikt över Öresund med bron och båtarna.


Här kommer natten

Sitter i sängen o skriver med katten Tindra spinnande intill mig. Mysigt med ett varmt nystan.
Ikväll fick vi besök av sonen med flickvän som skulle montera ihop sin nyinköpta grill inför morgondagens flytt till ny bostad. Vi provgrillade varsin korv. Ingen sort som de gillade precis eftersom det var soyakorv, men det fick duga. Det blev även en morotsmuffin var som bakades idag för att fira alla Magdalenor som hade namnsdag. Använde mig av ett recept som mina elever brukar baka efter. Baka minst dubbelsats det lär gå åt.
  Goda rödbetsbröd bakades också. Det var bröd som hade bikarbonat som jäsmedel. Jag trodde att brödet skulle bli lite rödaktigt men icke. Saftigt och gott var det iaf.
Brödet passade bra när vi drack te och tittade på film då dagen började lida mot sitt slut. Vi såg Shutter Island som visade sig vara en riktigt bra thriller. Martin Scorsese har gjort den på ett klurigt sätt som inbjuder till tankevändningar och rysningar med för den delen. Stundtals lite som Hitchcocks filmer. Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen. Jag ger den fyra av fem vispar i betyg.Recept på morotsmuffins

Johanna är fruntimmer nummer tre

Kan du vissla Johanna? Javisst kan jag det. Passar väl att sjunga idag? Visseljohanna passar också. Ni vet en sån där gammal kaffekokare som piper när kaffet är färdigt. Kokkaffe blev det i dom men det är det inte många som dricker nuförtiden, inte jag heller. Nej, bryggkaffe ska det vara och med mjölk i förstås. Å, så en kaka till kaffet.
Dagens fruntimmer serverades en mazarinkaka med chokladsmak.  På fatet hamnade även lite av den nykokta krusbärsmarmeladen och lite glass. Kakan skulle helst få en dekoration av någon kanderad blomma eller vackra nötter men man tager vad man haver så därför blev det lite kokosflingor.

En annan godsak som vi hade idag var pannkakorna till lunchen. 2 små squash plockades i trädgården, grovrevs och blandades ner i smeten. Mjölet som användes var rågsikt för att det skulle bli lite nyttigare. Så goda de blev med äppelmos till!

Idag har det varit väldigt kvavt ute, som om det skulle bli åska. Så blev det nu inte utan vi lär nog få vänta ett tag till innan ett välbehövligt regn kommer. Växterna riktigt skriker efter vatten varje dag. Däremot är det ju bra när vår ved ska torka till vinterns brasor. Idag trodde vi att motorsågen skulle kunna användas men vi fick inte igång den. Nytt försök ska göras imorgon annars får vi uppsöka butiken för en reklamation.

I ett hörn av vår trädgård står en hink med nässelvatten. Nässlorna plockades i söndags. Vatten tillsattes och idag hade det börjat bubbla i hinken. Meningen är att det ska bli en näringslösning av nässlorna till växter och gräs. Spännande experiment som jag återkommer med mer information om.Recept på mazarinkakan

Visa fler inlägg