Johanna är fruntimmer nummer tre

Kan du vissla Johanna? Javisst kan jag det. Passar väl att sjunga idag? Visseljohanna passar också. Ni vet en sån där gammal kaffekokare som piper när kaffet är färdigt. Kokkaffe blev det i dom men det är det inte många som dricker nuförtiden, inte jag heller. Nej, bryggkaffe ska det vara och med mjölk i förstås. Å, så en kaka till kaffet.
Dagens fruntimmer serverades en mazarinkaka med chokladsmak.  På fatet hamnade även lite av den nykokta krusbärsmarmeladen och lite glass. Kakan skulle helst få en dekoration av någon kanderad blomma eller vackra nötter men man tager vad man haver så därför blev det lite kokosflingor.

En annan godsak som vi hade idag var pannkakorna till lunchen. 2 små squash plockades i trädgården, grovrevs och blandades ner i smeten. Mjölet som användes var rågsikt för att det skulle bli lite nyttigare. Så goda de blev med äppelmos till!

Idag har det varit väldigt kvavt ute, som om det skulle bli åska. Så blev det nu inte utan vi lär nog få vänta ett tag till innan ett välbehövligt regn kommer. Växterna riktigt skriker efter vatten varje dag. Däremot är det ju bra när vår ved ska torka till vinterns brasor. Idag trodde vi att motorsågen skulle kunna användas men vi fick inte igång den. Nytt försök ska göras imorgon annars får vi uppsöka butiken för en reklamation.

I ett hörn av vår trädgård står en hink med nässelvatten. Nässlorna plockades i söndags. Vatten tillsattes och idag hade det börjat bubbla i hinken. Meningen är att det ska bli en näringslösning av nässlorna till växter och gräs. Spännande experiment som jag återkommer med mer information om.



Recept på mazarinkakan

Kommentera inlägget här :