Vi rockar loss

Så himla kul det är!
Fingrarna snubblar över hastigheten som tonerna ska fram i och timmarna försvinner lika fort. Men vi har kul.
För en vecka sedan köptes ett Rockband-spel. Trumset, gitarr och mikrofon med tillhörande spel till Xbox360. Nu sitter vi med tvn som skärm framför oss och lirar med, spelandes och sjungandes. Det är vad jag alltid har sagt,  eller var det Lill Lindfors som sjöng det. Musik ska byggas utav glädje! Rocklåtar från 60-talet till nutid ljuder i vårt hus. Det går nästan inte att ha roligare. Mitt favoritinstrument blev snabbt basgitarren och snart är jag redo att stå på en scen och visa mina fingerfärdigheter. Nja så är det kanske inte men i fantasin skulle jag kunna det. Rockband är liksom Guitar Hero ett  lyckat  spel som kan användas för en till flera spelare och över flera åldrar. Toppen!

Vill inte sova


Sen måndagskväll, trött men vill inte sova än. Får en känsla att det bara är jobb som gäller. Först på jobbet och sedan det som jag tar med mig hem för att göra vid datorn. Vill gärna vara lite fri att förfoga över min tid mer på egenvalda "nöjen". Suck! Därför drar jag ut lite till på dygnet.
Sambons mor hamnade på sjukhus igår. Blev hämtad med ambulans från sitt åldersboende. Hade smärtor i axeln, blev röntgad, en fraktur upptäcktes. Oj då, hur kom den till? Ingen på boendet vet något och hon själv är alldeles för senil och snurrig för att förstå annat än att det gör ont. Operation blev det inte utan man resonerar att hon inte kommer att behöva sin arm för några direkta sysslor resten av sitt liv, hon får ju hjälp med det mesta. Det är inte lätt att vara gammal och bara sitta av tiden.
I källaren sitter sonen och klinkar på sin gitarr. Han fick den innan jul och lär sig på egen hand att spela. Det går sakta men säkert framåt tycker jag. Han har sin framtid som i en kula framför sig ännu. Lite avundsjuk blir man. I sommar tar han studenten och seglar sedan ut på egna vingar.
Sakta närmar sig även natten och nu ska jag sluta filosofera för idag.

Brödbakning ger värme åt frusen kropp

 Januari, kyla, frusenhet. Då passar det att baka så man får upp värmen i kroppen och rummet. Bilden tog jag för några år sedan på mitt jobb. Det är något mystiskt med bakning. Förväntan över det som sker och ska bli. Smakminnet som signalerar att nu får du något gott att äta. Kreativiteten som måste till för att bullarna ska hamna i ugnen men framförallt tycker jag att det ger en lustkänsla att göra något praktiskt. Ibland kommer nya bröd till efter experimenterande men det är också en glädje att traditioner och recept vandrar från den ena till den andra. Om en stund ska jag sätta till en deg morotsbröd så vi slipper köpa bröd till frukosten. Värms bröden lite i morgon kommer det att ge värme och god doft ännu en gång. Vilken start på helgen!

Visa fler inlägg