Reklam i skördetider

 
Det är inte all reklam som är dålig. Idag fick jag och alla på mitt område en ask äpplen av en känd butikskedja. Detta tillsammans med en uppmaning att skaffa deras förmånskort. Blir perfekt att använda till fläderbärssaften jag tänkt göra i morgon. Tack!
Idag tog jag en ordentlig sovmorgon. Jag har sovit dåligt och oroligt hela veckan, haft snurriga drömmar och var verkligen i behov av en sömn utan morgonklocka. Efter frukosten tog städningen vid och jag passade på att möblera om i arbetsrummet. Sjutton vad damm som samlas i alla sladdgömmor som fanns där. Nu är där rent igen och kanske arbetsron kan infinna sig då eller är det att hoppas för mycket?
Trädgårdsmöblerna har ställts in för vinterförvaring och nu i veckan planerar jag att klippa gräset för sista gången det här året. Det är lite sentimentalt med höstsysslorna utomhus men inne är det desto mysigare med kaminen som värmer, värmeljus som lyser och testunderna som är härliga.

Tortum

Det har börjat ännu ett matlagningsprogram på tv och den här gången med inriktning på bakning. Satt och kollade första avsnittet av det på Tv4 play. Hela Sverige bakar heter programmet och titta gärna för att bilda dig en egen uppfattning av denna baktävling. I ett av pausinslagen berättades om hur tårtan kom till Sverige med människor som invandrade på 1400-talet. Till en början var det något som överklassen åt och då hette det tortum.
Jag är ingen stor tårtälskare men i torsdags blev jag bjuden på grannfest och då fick vi först fisksoppa och sedan en kolatårta. Mycket god men otroligt söt så det blev en liten bit för min del. Fick veta av min dotter att hon gjort tårtan och hittat receptet på Icas receptsida. Så varsågoda här är en länk: Kolatårta med dajmgrädde.
 
 
Som motvikt till den smarriga kolatårtan vill jag dela med mig av ett recept på en bärkaka som mina elever bakade förra veckan. De hade då lingon och blåbär i kakan.

En vanlig lördag

Välbehövlig sovmorgon, frukost med nybakat bakeoffbröd. Besök av son och barnbarn. Bus med klossar och bollar på golvet. Några timmars datorknåpande med uppdateringar på jobbets hemsida. Hinner ju inte med det på min arbetstid. :(

Köksjobbet idag resulterade i en spenatpaj, många bakade linfröbullar, vegetariska- och köttbiffar. 

Kvällsskiftet i soffan ledde till inte mindre än tre avsnitt på två av de serier jag ser. Bra med dvd- boxar så kan jag sträcktitta eller helt enkelt bara titta när jag själv vill. Idag blev det serierna: Boardwalk Empire och ett avsnitt av Game of Thrones. Två helt skilda berättelser men båda lika otroligt bra som gör att det är svårt att låta bli att se mer och mer.

Ja just det, ett glas whisky och en 50 gram mörk ckoklad får jag inte glömma. :)
Visa fler inlägg