Ny vecka ny matsedel

Tindra lever lata dagar och likt en boll hittar jag henne ibland i min säng. :) Själv får jag vänta ännu några veckor till min semester börjar och jag längtar verkligen efter den. Det har varit ett av de tuffaste åren på länge så jag känner mig extra välförtjänt i år. I väntan på ledigheten har en ny matsedel komponerats för att underlätta matlagning och inköp under veckan.
Måndagens Quornkalops är verkligen god och supersnabb att laga. Spenatpajen på torsdag gör jag nästan som det länkade receptet fast jag tillsätter någon dl riven ost i spenatblandningen
också. Udon som finns med på lördag är japanska nudlar, smaskigt.
Pannacottan på lördag kan göras med olika tillbehör men den här årstiden är rabarber passande.

Vecka 22

 

 

Måndag:

Markerade maträtter går att klicka på för recept

 

 

Quornkalops, potatis, rödbetor

Tisdag:

Pannkakor, rivna morötter, sylt

Onsdag:

Stuvad potatis, korv/ lax

Torsdag:

Kr. him

Brunch med ägg o sill, spenatpaj, scones o muffins.

Grillning på kvällen.

Fredag:

Paella, nötbaguetter. Chokladmousse med melon

Lördag:

Laxflié med aprikoser, udon, citronsås

Pannacotta med rabarber

Söndag:

Chili sin carne

 

Är det smart att vara testpilot hos Smartson?

Ja, det tycker jag nog att det är.
Lite då och då dyker det upp intressanta erbjudanden om att få vara med i en testgrupp. Kanske smaka på något nytt eller förändrat eller testa annat än ätbart. Mina egna erfarenheter används när jag lämnar mina åsikter och förhoppningsvis tas det, tillsammans med alla andras åsikter fram ännu bättre produkter. Fast ibland kanske producenterna redan lyckats bra och får det bekräftat.
Just nu har jag en påse frysta grönsaker från Findus i frysen som ska provlagas och avsmakas endera dagen. Produkten  är Findus Deli och vad jag tyckte om den återkommer jag till.

Ett äpple till fröken

Förr hände det att elever gav sina lärare ett äpple eller liknande som uppmuntran. Igår hade jag ett utvecklingssamtal och fick en gåva på samma sätt fast av annat slag. Blev så himla glad och riktigt paff. Det var en kasse med olika hygienprodukter, hudkrämer och sådant. Dessutom var det en gåva helt i min smak med produkter jag brukar använda. Tack för det!
Igår hade vi piroger till middag som blev riktigt lyckade. Så mycket att det inte blev några kvar att stoppa i frysen. Jag gjorde en pizzadeg på 4 dl vätska och 25 gram jäst. Det blev 12 ganska stora piroger av det och de var fyllda med färsröra till sonens andel och svampröra till min andel. Praktiskt att göra sådan mat att ha i frysen till sommarens utflykter eller bara när man inte känner för att laga mat en dag.
Visa fler inlägg