Cykelvård i sommarvärme

Sommaren är här med sol och underbar värme. Lika underbart varje år när den kommer. Jag har vistats ute mest hela tiden. Endast fixa mat och sådant har gjort mig tvungen att gå inomhus. Tindra fick komma ut en stund i växthuset. Hon gick omkring med lätta tassar på singelgolvet och vips var hon försvunnen. När hon luktat på växterna var det dags att gå in igen. Det var hennes helgutflykt.

 

Cyklarna fick en rengöring, pumpning och vård inför sommarsäsongen. Så skönt det sedan var att trampa iväg på en tur mot Blomsterlandet för att köpa nya plantor. Tomat, gurka, purjolök, lejongap, lavendel och stjärnöga köptes.
Veckan som kommer nu har bara fyra arbetsdagar eftersom fredagen är en helgdag. Det ska bli skönt.

Lördag med grillpremiär

Idag hade vi premiär med lunchgrillning utomhus. Korv och potatissallad som rullades in i tunnbröd. Riktigt gott. Själv äter jag inte kött och har därför avstått helt från korvunder tio år. Nu kan man köpa quornkorv och det testade jag idag. Fungerade riktigt bra. Kryddig, god smak och betydligt godare än jag kommer ihåg att hot dogs och liknande produkter var. 
Vet du vad quorn är? Lite reklampaus.

Nu är trädgårdsmuren på vår baksida målad för den här säsongen och jag får oundvikligen tankarna mot medelhavet och alla vackra miljöer med vita hus, blågrönt vatten och blommor. Men visst är den här muren minst lika fin i sin blomstrande omgivning?

Körsbärsblommans dag

  I Japan firas Körsbärsblommans dag vid den här tiden. Människor går alltså ut och njuter av att våren kommit igen. Vår motsvarighet är nog när vi firar Valborg om någon vecka. Vi har två små körsbärsträd och det ena står på altanen i ett söderläge. För några dagar sedan började det slå ut med vackra svagt rosa blommor.

Vad jag önskar att dagarna kunde innehålla mer av salutogent, dvs positivt tänkande. Allt negativt tar så mycket på krafterna. På min arbetsplats är massor av elever stressade inför slutspurten av terminen. Betygen ska sättas och de vill ha det bästa av kakan. Vi har haft skolinspektion och det framkommer självklart att det inte bara är bra saker som sker. Alltså blir det lite dämpad stämning bland personalen. Men samtidigt kan det ju leda till en så mycket bättre arbetsplats (tror jag). Finanskrisen lägger ett stort lock över oss och även om inte alla drabbas direkt är vi nog rädda för att det kan bli så om det vill sig illa. Här hemma cirklar snacket mycket kring förhållningssättet mellan barn/ungdomar/vuxna och dina/mina barn, rätt/fel och annat som en familj står inför. Jag säger som många gör idag LIFE SUCKS.

Nu ska jag gå ut och njuta av körsbärsblommorna.
Visa fler inlägg