Första advent

Söndag förmiddag. Kaffe med pepparkakor vid köksbordet. Tv- nyheterna meddelar att en storm är på väg in över södra Sverige. Förhoppningsvis sitter vi som har tak över ganska säkert såvida vi får elleveranser och husen inte rasar. Värre är det för våra vänner fåglarna, och andra djur som måste söka skydd. Ska ut och fylla på fågelbordet så de får lite näring i sig.

Igår städades det för fullt i huset. Letade länge efter mina elljusstakar. Sprang omkring, lyfte på ting, öppnade lådor o skåp, gjorde diverse spännande fynd men så till slut hittade jag vad jag sökte. På den plats där de skulle vara men någon, möjligtvis jag, hade lagt andra saker framför. Nu är ordningen återställd och ljusen lyser i fönstren.
I matrummet hamnade en riktigt stor träpjäs som användes i min restaurang en gång i tiden. Då hade jag vita ljus i den men nu kände jag för svarta.

Kakelplattor har levererats och pizza bakats

Så har vi kört igång efter höstlovsuppehållet. Min attgöralista blev inte helt avverkad men lite hann jag ändå med på den förra veckan. Som helhet var det en bra vecka med vila, förlustelser och jobb på hemmaplan.
Igår var jag hemma sent efter att ha haft ännu ett utvecklingssamtal med en elev. Var hemmifrån 7.30 - 18.30. Lite väl lång arbetsdag och när jag kom hem fanns ingen ork att laga mat därför blev det stekt bröd, stekt ägg och rödbetor till det. Kaffet efter piggade upp tillräckligt för att orka göra ett prov till en av mina klasser.
Idag var jag på ett möte efter jobbet så det blev nästan lika sent men jag hade ändå lusten att baka pizza när jag kom hem. En liten bit blev över och får bli lunchen i morgon.
I mitt källarbadrum har nu äntligen ett steg till tagits. Kakelplattorna till väggen har levererats och med lite tur sätts de upp innan veckan är slut.
Husets meny vecka 45

Markerade maträtter går att klicka på för recept

 

Måndag:


Ägg o smörgås (snabbt för trött person)

Tisdag:

Hemmapizza

Onsdag:

Linssoppa, äppelplättar

Torsdag:

Grönsaksgratäng, köttbullar

Fredag:

Kyckling och grönsaker i ugnen

Lördag:

Tacos

Söndag:

Kokt torsk, äggsås, potatis

Hallonparfait, havreflarn

Bowling o räkmacka

Nu blev det ingen champagne till segraren igår men väl ett gott vitt vin och en god räkmacka på restaurang Johan P. På bordet fanns underlägget som bilden visar. Maten och drycken blev jag som segare helt nöjd med. Innan måltiden hade vi bowlat på Big Bowl i Malmö och det känns lite i lårmusklerna idag. Skitkul var det! Idag var sista dagen på höstlovet och förutom en halvmils promenad har det varit filmtaim i källaren och provrättande. Nu ska jag hänga tvätt innan sänggåendet.

Visa fler inlägg