Grattis åt alla håll

 Så himla skönt vädret har varit idag och dessutom var jag ledig från jobbet. Jag kunde arbeta hemifrån och därför planerade jag min dag så jag kunde njuta under dagen och arbeta under kvällen. Var utomhus när det var 10 grader varmt och solsken. Städade bland kvistar och blad. Förberedde gamla krukor för nyplantering och röjde lite i växthuset. Bilden ovan tog jag där. Krokusarna blommar ute i rabatterna också men de var väldigt fina i växthuset och där hade även nyckelpigorna vaknat.

Idag fyller en av mina söner 28 år därför får han ett grattis av mig. Stor kram på dig. Äldsta dottern får ett grattis till det nya jobbet som hon fick idag. Minstingen får ett grattis till sin praktikplats han är på nu och dottern i Småland får ett grattis för att hon är så bra. Jag är en stolt mor till alla fyra barnen och de är mina största ögonstenar.


Bilden har några år på nacken men den gör dem verkligen rättvisa som sjungande barn på fest.
 

Kringlor från förr

 I helgen bakade jag kringlor efter mammas recept. Lite speciella med hjorthornssalt som jäsmedel. De ingår i min minnesbank från svunna dagar. Mamma brukade baka dem när det fanns sur mjölk hemma. Ingenting skulle ju kastas och i det här fallet var vi alltid tacksamma för kakor fick man ju inte varje dag. Receptet har jag lagt in på min receptsamling på skrivs.kokaihop.se Titta under kakor.

Influensan har slagit till över landet och idag fick jag stanna hemma från jobbet med snuva, ledvärk och trötthet. Har inte tid med sådant utan på torsdag har jag lovat vara tillbaka i fållan igen. Hur nu det ska gå till? Någon som har något bra knep?


 Igår tittade vi färdigt på serien Tudors, säsong 1. Den gick på SVT för ett år sedan och skildrar Henrik VIII och hans egoistiska liv med alla fruar, intriger och annat. Visserligen såg jag den delvis på Tv men att kunna se på DVD ger en annan känsla, speciellt nu när vi har vårt filmrum färdigt. Jag har noterat att säsong 2 släpptes på DVD i förra veckan så det får nog bli ett inköp till. Hittade en länk till reklam för serien om du är intresserad : >>>

Vårtecknen börjar dyka upp meromer. Vintergäcken har fått sällskap av snödropparna och i Sydsvenskan kunde man läsa om alla  hundlortar som kantar våra trottoarer. Det om något är väl ett vårtecken!

Visa fler inlägg