Fredag i Barcelona, en dag på egen hand.

Min vän är sjuk. Jag åt ensamfrukost på takserveringen på stora varuhuset. Deras kaffemaskin var trasig så det blev en koffeinfri start på dagen. Men yoghurt, aprikosjuice och en croissant var hur bra som helst. Dessutom bjöds på en vidunderlig utsikt men tyvärr inget fönsterbord för min del.
Var ute några timmar och besökte butiker som turister brukar göra och sedan provianterades lite lunch till sjuklingen på rummet. Yoghurt, bröd, ost, frukt och dessutom kaffe till mig.
Tyvärr mådde inte min "reseledare" tillräckligt bra för att gå ut så därför återvände jag återigen ut på egen hand. Besökte en butik och köpte mina obligatoriska semesterarmband, var även nära att köpa en vårjacka men avstod i sista hand.
Sitter nu på ett matställe som är helt i min stil, modernt, svart och vit inredning, espresso, vin och en bra bok - jag njuter.

 

 

Dag 2

Dagen började med frukost på en taverna. Te och en av de godaste baguetter jag ätit. Färskhackad tomat och brieost var brödet fyllt med och sedan uppvärmt en aning. Ska verkligen testas på hemmaplan.
Sedan blev det en promenad till hamnen i solsken och värmen låg runt 15 grader i skuggan, men vem vill vara i den? Columbus stod staty och pekade ut över vattnet. Jag sände en tanke till min far som var här flera ggr under sin sjömanstid.
En ny byggnad som innehöll butiker och matställen hade uppförts ute vid vattnet och där hade vi ett vätskestopp innan promenaden fortsatte.

La Rambla

En bred gågata, La Rambla, löper genom Barcelonas centrum och ett kvarter från den bor vi. Första dagen här gick vi runt och i en mycket vacker stad med mystiska gränder, vackra byggnader och i solsken.. Catedralen besöktes från utsidan men får nog ett insidebesök senare i veckan. Vi stötte på en härlig saluhall där det var ett rikt utbud av fina varor. Våra måltider under dagen började med tapas, en spenatpasta och rött Riojavin. Kvällens mat åts på en härlig taverna där jag beställde sparris med lax och ostsås. Vitt vin till och sorbet till dessert. Som avslutning på kvällen besökte vi en engelsk pub och sedan tog John Blund över. En lyckad första dag i en av världens fina städer.
Visa fler inlägg