Äppelwok

En fördel med mitt jobb är att jag gärna testar eller hittar på nya recept som jag sedan ska använda till mina elever. I morgon ska årskurs nio göra en äppeldessert och därför provlagade och finjusterade jag ett recept hemma ikväll. Passade bra efter hemgjorda chickennuggets med pasta och stark sås. Själv stekte jag en quornfilé och blev inte lika mätt som sonen som lät sin dessert få vänta, till ett senare tillfälle, i kylen.
Desserten fick klart godkänt av mig och nu återstår att se vad eleverna tycker.


Kossekel en lördagsmorgon.

img_2249 (MMS)

Trodde aldrig jag skulle säga att kor var söta tills jag såg de här. Helt underbara var de när de tvättade varandra (eller vad de nu gjorde). Länge stod jag och tittade på och bara beundrade hur den ena slickade och den andra njöt. Ett vardagsögonblick. Tittat på en dokumentär om Sir Paul Smith, designern.  Han sa att man kan få inspiration från allt. Om man inte får inspiration så har man inte tittat ordentligt. Ord som jag ska ta med mig i mitt fortsatta arbete som lärare såväl som privat. Nu är det söndagseftermiddag och dags att gå till banken för att betala månadens räkningar. Middagen idag kommer att bli en potatis- och blomkålssoppa med tomatmuffins som tillbehör. Bakade några extra igår när det var storproduktion här inför dotterns bröllop om några veckor.

Strålande tider, nej men nytt läsår :)

Hösten är här och sommaren är över. Vilken sommar? säger jag och det gör säkert många med mig. Är många år sedan vi hade så kass väder. Så strålande tider på väderfronten är och har det inte varit. Ett samtalsämne har det iaf gett oss. :)
För en vecka sedan började jag jobba efter semestern och i morgon börjar eleverna ett nytt läsår. "Min" klass börjar nu i nian och det ska bli kul att få träffa dem igen.
För att underlätta hemma är det återigen bra med matplanering som gör att inköp och tillagning av middagar flyter på bra. Så därför fanfar för veckans middagar i mitt hus.
Kokt potatis i all ära men rotsaker i ugnen är så otroligt mycket godare. Klyftor och bitar av olika rotsaker, kryddor och olivolja tar inte längre tid än att koka potatisen. Modern och bra mat. Igår hade vi det till fiskpinnar som också stektes i ugnen och så en god tsatziki till med gurka från egna växthuset. Matlycka kallar jag det.
Idag blev det mat för ätpinnar. Nudlar som serverades med en grönsaks- och quornfärswok. Japansk soya smaksatte maten och då bör den väl få umamismak, eller hur?

Vecka 33

 

 

Måndag:

Markerade maträtter går att klicka på för recept

 

 

Fiskpinnar, ugnsrotsaker och tsatziki

Tisdag:

Nudlar, quornfärswok

Onsdag:

Currypotatis, köttbullar/ kikärtsbiffar

Torsdag:

Pasta, tomatsås och bacon

Fredag:

Kycklingfajitas

Lördag:

Potatis- o blomkålsoppa

Söndag:

Ugnsbakad lax med lime o tomat, potatis

Små äppelkakor med vaniljsås

Visa fler inlägg