Av fisk blir man intelligent

Snart har jag satt alla betyg för det här året. Har bara en klass kvar och den räknar jag med att hinna i morgon. Jag undervisar inte sexor i mitt ämne, men femteklassare har jag och får därför sätta betyg på det som de gör. Sedan får betyget vila till kommande år. Jag tycker det är lite knasigt att göra så men det är inte jag som bestämmer. Totalt har jag satt betyg på 10 grupper som haft hemkunskap den här gången i årskurserna 5-9. Ska bli skönt när det är över då det ger en hel del stress den här perioden när jag går och funderar för att allt ska bli rätt och rättvist.
 
Jag brukar ha lite matsnack i varje inlägg och idag tänkte jag tipsa om ett sätt att panerafisk för att få lite omväxling på den. Vit fisk eller lax som ska stekas doppar jag först i uppvispat ägg och sedan vänder jag den i en blandning av ströbröd och sesamfrö plus kryddor. Det ger en lite annorlunda smak.  Idag hade vi stekt hajmal, som fisken heter, med potatismos och en klick hollandaissås. Morotsstavar och sallad fanns med på tallriken. Det fanns med i grönsakslådan som stod utanför dörren i morse. Denna lyx som jag uppskattar så mycket. Visst kostar lådorna en del men det är det värt.
 

Kommentera inlägget här :