Ägg 1.2

 

Har inte mått något vidare idag och valde därför att stanna hemma från jobbet. Vill inte att ska bli mer än en sjukdag så jag har tagit det väldigt lugnt hela dagen. Proppat i mig förebyggande medikamenter men har tyvärr inte haft någon som helst matlust. Middagen bestod av ett glas vatten och tre gurkskivor samt några räkor, resten av räkorna fick katten. Hon blev glad för denna vardagslyx. Sonen gjorde pyttipanna med stekta ägg.

Nu till väsentligheterna, dagens äggrätt

Muffins är ju inte så ovanligt att baka till fika eller dessert. Det här är en variant med en matigare muffins som är gott till soppa, sallad eller en kopp te. Jag brukar göra extra många och lägga i frysen. Smaksättningen består av pesto men kan lika gärna vara finhackad paprika, oliver eller tomat. Testa dig fram och finn din egen favorit.

 


Matmuffins med pestosmak

Portioner: 6 st    Tillagningstid: 25 minuter

 

Ingredienser:

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 krm salt

1 ägg

½ dl mjölk eller vatten

½ dl flytande margarin

½ dl keso eller naturell yoghurt

2 tsk pesto

 

Gör så här

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ställ 6 muffinsformar på en plåt.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  4. Blanda ner ägget i mjölblandningen.
  5. Tillsätt mjölken, margarinet, keson och pesto.
  6. Klicka ner smeten i muffinsformarna.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca, 15 minuter.Låt svalna innan de äts.