Håll grytan kokande

Ärtsoppan står på spisen och kokar, lingonsylten till pannkakorna blev nyss färdig - det är torsdag. Jag har satt fart på stickorna igen och nu är det tumvantar som ska göras. Om mina barnbarn vill ha något varmt hemstickat på sina händer är det bara att höra av sig för här är det alltså fortfarande aktivitet i stugan. 😉
För någon dag sedan blev det vinterkänsla här i Malmö när det snöade några timmar. Men som det brukar bli så töade det bort ganska fort igen.
Årets första tulpaner har köpts och det är alltid något speciellt när de stiger in i huset där julen nyss städats bort. Likadant är det på matfronten när de sista julresterna tagit slut och måltiden blir lite mer normala igen. Årets första månadmenyer finns nu hängande på en köksvägg och enligt den är det ärtsoppa idag och det var risotto igår. 
Risotton svarade sonen för och den var så god med  svamp, broccoli, lök, haricot verts, vin och vegansk riven ost. Vilken lyxmåltid! Brödet som jag bakade på förmiddagen innehöll diverse kylskåpsrensning som lättöl, yoghurt, havregrynsgröt och lingonsylt. Jag brukar säga att äter vi inte upp det som står på bordet blir det antingen en lunchlåda eller ett bröd av det.
Risotto med en tomat- och bönröra till.

Kommentera inlägget här :