Bara för att.....

Bara för att...
jag blev sugen på våfflor idag bakades sådana till eftermiddagskaffet. Ett ihopknåp av lämpliga ingredienser resulterade i fem våfflor. Till dessa serverades havreglass och hemkokt äppelmos. På bordet fanns också rawfoodbollar om man så önskade till kaffet.
Våfflor
5 st.
 
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
 2 tsk bakpulver
3½ dl havremjölk
½ dl kikärtspad 
75 g smält mjölkfritt matfett
 
Blanda allt i den ordningen det står i receptet.
Vispa ihop till en ganska fast smet.
 
 
Bara för att.....
jag tycker det är kul att sticka och hålla händerna sysselsatta har nu ännu några grova barnsockar sett dagens ljus. En perfekt fingermotion vid soffsittandet på kvällen då olika serier underhåller oss. Ikväll kör vi igång med en nyproducerad serie på Netflix. Den heter Altered Carbon och här är en trailer för att ge en försmak.
 
 
Bara för att.......
det kom ett nytt nummer av matmagasinet VEGO i brevlådan igår vill jag göra reklam för en enormt inspirerande tidning för "Oss som äter ALLT! Utom djur" som Kitty Jutbring skriver i en krönika i det nya numret.
I tidnigen skriver även David Stenholtz, som är läkare i onkologi, om sina tankar kring SVT:s program Köttets lustar som sändes innan jul. Där utsattes Henrik Schyffert för en vadslagning med sin son och skulle då föda upp, lära känna och sedan slakta två grisar annars skulle han bli vegetarian. Vadet förlorade han men lovade sin son att minska på sitt köttätande. David Stenholtz avslutar sin artikel med att han är övertygad om att alla som når både känslomässig och intellektuell förståelse för den skada vi åsamkar oss själva, djuren och vår miljö väljer bort animaliska livsmedel. Han hoppas att vi är på väg mot ett samhälle där ingen kännande varelse ska skadas eller dödas i onödan för vissas njutning.
 
Kloka ord från en klok person tycker jag, som nu med utgångspunkt från tidningen gjort nästa veckas matsedel till oss här i Skrivis hus.
 
Middagar vecka 6 - 2018
 
Måndag: Pasta med soltorkade tomater och kidneybönor
Tisdag: Broccolisoppa med matmuffins
Onsdag: Arrabbiatagryta med valnötsströssel
Torsdag: Tahinibollar med tabouleh, grön sås
Fredag: Piroger med vegofärs
Lördag: Tomatsoppa med linser och kokos
Söndag: Quornkalops med potatis och inlagda rödbetor
 
Taggar: tidningen vego, våfflor;

Kommentarer :

#1: Anita

Mums med Vofflor :D

skriven

Kommentera inlägget här :