Det godaste till sist

Det har varit en skön, avslappnad men ändå produktiv lördag. Har stickat färdigt ett par handledsvärmare så nu är det bara att fortsätta med att hålla stickorna varma till fler frusna personer. Har även varit ute i trädgården där trädgårdstunnan fyllts till brädden med grenar och löv för avhämtning av sopbilen på måndag. De sista trädgårdmöblerna har ställts undan för vinterförvaring och regnvattentunnan har tömts på sitt innehåll. Dessutom var det dags att skörda det som fanns kvar av druvor på rankorna utanför köksdörren. Alla hann inte mogna men jag vill inte riskera att fåglarna tar dem så det gällde alltså att vinna eller försvinna. Några flaskor vin ska det nog kunna bli av bären. Jo, jag lämnade lite till fåglarna också.
Igår var vi barnvakter hos två små tjejer och då var det perfekt med en tacokväll tillsammans. En maträtt med så mycket nyttigheter i form av grönsaker där var och en får välja efter eget tycke kan inte misslyckas. Jag tog med mig en kasse med allehanda plock som flickorna fick skära, blanda och lägga upp i skålar. Att färsen var vegetarisk var inget som helst problem. Det man inte vet har man oftast inget emot heller, så är det bara. Den äldsta av flickorna ritade placeringsteckningar till oss och vi hade en mysig måltid/kväll tillsammans.
 
Att det är jag på teckningen råder det nog ingen tvekan om.
Under måltiden hade vi en hel del härliga samtal bl.a. om hur det kommer sig att barn växer och blir stora. Vi fick veta det självklara att det beror på att man äter. Men varför fortsätter man inte och blir störrre och längre hela tiden då? Nej, för när man är gammal blir man sedan liten igen fick vi veta. Tänkvärt!
Det vankades även kvällsgodis i form av fruktsallad som toppades med några små bitar kexchoklad och en kula glass. Sedan var vi alla nöjda och belåtna.
Det var alltså igår.
Tillbaka till den här dagen så var det skönt att komma in efter trädgårdsjobbet. Vi tog en kaffestund i soffan och eftersom jag var nyfiken på en serie som precis lagts upp på Netflix tittade vi på första avsnittet av den. Serien heter Alias Grace och utpelar sig i Kanada där en ung irländsk tjänstekvinna dömdes för mord på sin husbonde 1843, och även misstänktes för mordet på hans hushållerska. Här är en trailer:
 
Lördagens middag var verkligen toppen och började med en het currypastakryddad grön gryta med bulgur till.
 
Den gröna thaigrytan bestod bara av ingredienserna ovan som fick koka tillsammans i 10 minuter. Så lätt och snabbt att göra och fantastiskt gott!
 
Fantastiskt gott.....
....går det även att säga om den sorbet som avslutade vår middag. En dessert som man kan bjuda gäster på om tillfälle ges eller helt enkelt bara njuta av själv.
Rödvins- och hallonsorbet
Det behövdes bara några få ingredienser och till den mängd jag gjorde som är lagom till 4 personer använde jag:
 
3 dl rödvin
1 dl vatten
1 dl socker
250 g hallon
 
Rödvinet, vattnet och sockret fick koka upp i en kastrull.
Sedan fick det sjuda i en minut.
Därefter ska hallonen i och blandningen får dra i 1 timme.
Jag mosade sedan sönder hallonen med en gaffel och hällde blandningen i en plastlåda (matlåda).
Lådan hamnade därefter i frysen och fick några timmar på sig att stelna. Några gånger tog jag ut lådan och rörde om i blandningen.
 
Taggar: rödvins- och hallonsorbet;

Kommentera inlägget här :