Den blå dörren

Känner du igen den blå dörren?
Känner du till bokhandeln?
Om du gör det har du antingen sett filmen Notting Hill eller varit i den fina stadsdelen med samma namn i London. Filmen kom 1999 och är en brittisk romantisk komedi från 1999 med Julia Roberts och Hugh Grant i huvudrollerna. En varm humoristisk feelgoodfilm. 
För några veckor sedan besökte sambon och jag London (igen) och då tog min där boende son oss på en söndagstur till den härliga stadsdelen Notting Hill. Med underground från Hammersmith, så smidigt, hamnade vi på en lugn harmonisk och positiv plats. Solen sken och trots att det var mängder med människor ute på gatorna kändes ingen stress. När vi kom till den den från filmen bekanta blå dörren fanns där en del personer som fotograferade den, precis som jag gjorde. Dörren har alltså gjort intryck på en hel del människor trots att det nu är så många år sedan filmen gick. Vi såg även bokhandeln som figurerar i filmen och de mysiga gatorna som kantades med hus i kulörta färger. Det var en skön avslappnande dag som avrundades med en öl på en pub dit många familjer även sökt sig för att äta söndagsmiddag.
Vill du bli påmind om vad filmen handlar om så kika på trailern nedan. Här i huset tittade vi på filmen i sin helhet igår. Enligt mig håller den än.

Kommentera inlägget här :