Åttonde semesterdagen

 
Vindarna tilltar och det varnas för stort oväder med regn och översvämningsrisk.
Igår var det onsdag och det blev lite av en vilodag med bokläsande i skydd av vindarna ute i växthuset. Jag kände att det var behov av en sådan dag. Bok nummer två av fyra i Elena Ferrantes romansvit som utspelar sig i Neapel och handlar om vännerna Elena och Lila har jag precis påbörjat. Den är nästan dubbelt så tjock som del ett och kommer ge mig många njutningsstunder. På Expressens kultursida läste jag en recension om böckerna och här är länken dit om du vill veta vad som tycks av en proffstyckare. 
 
Igår bokade vi en tvådagars aktivitet på Ven till slutet av sommaren. Ven är ju ön dit många, i alla fall de som bor i Skåne, åkt på skolresor eller liknande. Ön som är så vacker att skönheten slår emot oss och känslan av att befinna sig i ett Medelhavsland är stor. Dit ska vi och bara ha det skönt på deras Whiskydestilleri med tillhörande hotell. Blir lite smått lyxigt och då det sammanfaller med samma vecka som T. fyller år gör inte saken sämre. Det är inte så dumt att ha trevligheter att se fram emot. Klicka på loggan för mer info.
På en vägg här i huset hänger en tavla med motiv från Ven. Det är en konstnärsvän och f.d. kollegan Ann-Sofi Pettersson som gjort den. Som synes finns en cykel med och meningen är väl att vi ska ta oss runt ön på två hjul, de där dagarna i augusti.
 
Taggar: Backafallsbyn på Hven, Elena Ferrante;

Kommentera inlägget här :