Så här kan pizza också se ut

Först gjorde jag en pizza, den med sparris men sedan blev det ytterligare en, med tomat. Den var ju så snabb och lätt att göra. Pizzan hade ingen tomatsås på degen utan en sås av kronärtskockspuré och matlagningsyoghurt. Tunnt skivad squash täckte sedan såsen och på ena pizzan hade jag konserverad sparris, på den andra skivade tomater. Oregano samt riven ost på toppen gav ytterligare god smak. Ett glas kall öl till serverades!
Självklart funkar det med andra fyllningar men jag uppskattade verkligen den ljusa såsen som omväxling. Den ljusa pizzavarianten kallas bianco eller flammkuchen och har sitt ursrung i Alsace i Frankrike.
 
Pizza med ljus sås
räcker till 1 plåt/ långpanna
ugnen 250 grader
 
Pizzadeg:
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
2 dl vatten
0,5 dl rapsolja
 
Blanda ihop ingredienserna som de står i receptet och knåda sedan snabbt ihop till en deg på en bänk. 
Kavla ut degen och lägg på en plåt.
Såsen
1/2 burk kronärtskocka
1 dl matlagningsyoghurt
salt
peppar
Mixa kronärtskockan till en puré och blanda med yoghurten. Krydda.
Bred ut såsen på degen.
Skiva en lten squash med en osthyvel och lägg skivorna på såsen.
 
Välj sedan vilka ytterligare de smaker du vill ha på din pizza såsom
sparris
tomater
svamp
paprika
skivad rödlök
+
örtkrydda
riven ost
 
Sätt in plåten mitt iugnen i ca. 15 minuter.
 
Taggar: pizza med vit sås;

Kommentera inlägget här :