Den som äter palsternacka...

Grönsaksätarsången eller Den som äter palsternacka....
 
Visan du kan lyssna på här ovan vill jag tillägna min äldsta son som inte gillar   och inte heller  gillar 
 I helgen när vi var där fick vi därför med oss av dessa godsaker, vi som gillar sådana. 
Idag användes en del, ruccolan i linsbiffar som var ett eget hopkok skapat för stunden och palsternacka med andra ugnsrostade rotsaker. Hela måltiden fick maxpoäng när vi smakat. Så här såg maten ut när den var färdig.
 
 
 
Jag började med att skala rotsaker och lök som sedan sattes in i ugnen med olja och kryddor som smakförhöjare i formen. Efter 225º i 30 minuter var det färdigt och så var även biffarna och såsen. 
 
Linsbiffar med ruccola och paprikatärningar
ca. 12 biffar
  • 2 dl röda linser som kokas 5 dl saltat vatten i 10 minuter
  • 1 stor röd tärnad paprika
  • ruccola som ryms i två kupade händer och sedan hackas
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • olja till stekningen
  1. Först kokas linserna i 10 minuter och om det finns vatten kvar silas det bort.
  2. Därefter blandas resten av ingredienserna. Använd kastrullen att blanda i så sparas det på disk.
  3. Värm en stekpanna med olja och klicka sedan ut smeten som plattas till med en sked.
  4. Stek 2-3 minuter per sida. Stek inte för mycket i pannan på en gång.
 
 
 
Taggar: linsbiffar med ruccola och paprika;

Kommentera inlägget här :