Äntligen fredag

Ja, egentligen har veckan gått fort men det har varit en vecka i trötthetens tecken. Efter en intensiv helg med småttingar i huset var det filmpremiär med kvällsmingel i måndags. Vi var hemma innan tolvslaget men det ska erkännas att det snurrade en aning i huvudet vid sänggåendet. Kan det månne ha berott på glasinnerhållet?


Tröttheten satt där sedan som ett skruvstäd hela veckan. I onsdags var jag på en ekonomiinformationsträff. Som inköpare av varor till jobbet finns det många bestämmelser om vad som får och inte får göras. Ibland undrar jag om kommunala upphandlingsavtal inte är väl dyra i slutänden. Det bjöds på god kladdkaka på träffen och det tackar jag för. Väl använda skattepengar!
I måndags fick vi vår tredje Linas matkasse. Det är alltid lika spännande att packa upp dess innehåll och kika på recepten. Maten är ofta lite annorlunda, har god smakrikedom men tar lång tid att tillaga. Nu anser jag mig vara duktig på matlagning efter att ha jobbat i branschen i snart fyrtio år. Fortfarande gillar jag receptutmaningar men jag undrar om folk i allmänhet har lust att lägga ner så mycket tid på matlagningen vanliga veckodagar. Två av veckans Linainnehåll har smakats och utfallit till vår belåtenhet. Först ut var falafel med en tomatsalsa och vitlöksyoghurt serverad i libabröd.

Brödet är enligt mig lite tråkigt, segt och smaklöst men det som låg i brödet var väldigt gott. Vitlöksyoghurten som är det vita såsen gjordes så här till 4 personer:

- 2 dl matlagningsyoghurt blandades med
- 1 tsk flytande honung och
- 1 vitlöksklyfta (pressad) samt
- 1 krm salt

I dag gjorde vi en mycket smakrik nudelsoppa med kokosmjölk, shitake och till detta var det marinerade tzayspett.


På en femgradig skala gav jag soppan en fyra och spetten en trea. Marinaden på spetten var supergod och kan passa till kött och annat som ska grillas i sommar, men tzayspetten var en sojaprodukt som har en seg konsistens blev lite trista efter ett tag. 
Marinaden blandades av följande:

- 1 dl japansk soja
- rivet skal från 1 lime
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 3 msk finhackad ingefära 

Det var matsnacket för den här gången, nu ska fötterna få vila, huvudet gå ner i varv och smaklökarna utmanas med ett glas Bowmore och en bit mörk choklad.










Taggar: vitlöksyoghurt grillmarinad;

Kommentera inlägget här :