Låååååååååångfredag

Påsken är här igen och gamla traditioner ska dammas av med matminnen och annat. Nåja, numera är det inte så mycket som plockas fram men en liten kycklingparad på bordet blev det.
 
Har haft ledigt från elever och skolbestyr den här veckan och fått hitta mig själv lite. Det behövdes! Vi har gjort utflykter i när/härmiljön och bara tagit det lugnt med mycket film, matlagning, bakning, trädgårdsbestyr, cykelvård, biltvätt, shopping och så. Oj, det blev visst en hel del ändå!
 
  • En dag blev det besök med shopping på Malmös nya butikskomplex Emporia. En ganska häftig byggnad där man gjort en takterass med utsikt över Öresund bl.a. Det var flera utställningar i lokaler som inte var uthyrda till butiksverksamhet. Ett smart sätt att inte visa tomma ytor på. Popkonst i form av foton fanns på en plats och på en annan visade Sydsvenskan upp ett samarbete med designerstudenter. De hade gjort klänningar av tidningar. 
 
 
  • En annan dag for vi till Västra hamnen och njöt av en värmande sol som var riktigt skön om blåsten inte stört oss. Utflykten avslutades i Green Matmarknad butik med "grönt tankesätt". Där köptes varor utan bekämpningsmedel och annat skräp. Mycket att välja på, som vilken butik som helst och inte speciellt dyrare. Dit kommer jag definitivt att åka igen. Här är deras Facebookssida. 
 
 
 
  • Slutligen ett recept på en mycket god marmelad som kokats den här veckan. Passar till rostat bröd eller kex. Jag har använt den på Wilmas surdegsknäckebröd från besöket på Green Matmarknad men de finns att köpa i många andra affärer också. 
 
Morot- och apelsinmarmelad med ingefära

  • 500 g morötter som rivs grovt
          •  
  • 2 stora apelsiner, rivet skal och saften 
  • 1 citron, rivet skal och saften 
  • 1 liten bit riven ingefära
  • 5 dl vatten
  • 4 dl syltsocker
  • 3 st stjärnanis (kan uteslutas)
  1. Koka allt utan socker och stjärnanis i en kastrull i 5 minuter.
  2. Tillsätt sockret och stjärnanis och låt koka på svag värme utan lock ca 40 minuter.
  3. När marmeladen känns "seg" är den färdig. Den stelnar ytterligare när den svalnar.
 
 

Kommentera inlägget här :