Mandelbullar istället för mandel i gröten (julmat 1)

 
 
Mandelbullar var det som blev den största hiten av ickekötträtter på vårt julbord. Först gjorde jag en omgång enligt det recept jag hittade. De blev goda men kändes väldigt kompakta. Idag har jag stekt omgång nummer två och de var lika goda och hade en bättre konsistens. Bullarna ser nästan ut som sin kusin köttbullen och passar oss som vill äta lite annorlunda mat som ändå ser lite vanlig ut. Tänk bara på att inte bjuda en mandelallergiker att smaka.
Här är receptet efter min ändringar.
 
Mandelbullar 25 st.
  • 100 g mandel som ska malas eller mixas fint
  • 1 liten finhackad lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1½ dl riven ost
  • ½ dl vatten
  • 2 stora ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev. annan krydda som paprika eller örtkrydda
  • olja att steka bullarna i
  1. Blanda allt i den ordning det står i listan och rör då och då.
  2. Forma smeten till runda små bullar. Blöt händerna så är det lättare att rulla.
  3. Stek bullarna på medelvärme så de får en gyllenbrun färg. Skaka pannan då och då under stekningen och lägg inte för många bullar åt gången i stekpannan.
 
 
 Årets tomteparad

Kommentera inlägget här :