Dagens matlåda

Sittande vid mitt skrivbord äter jag dagens medhavda lunch som är goda rester av tabbolueh som är en sallad från Libanon och till den en bön/quorngryta.

Hemma i kylskåpet har vi nu en matlådehylla med tre lådstaplar där rester blir till lunchfester. En hög till allätaren och två till oss vegetarianer. Lika gott oavsett tycke och smak.

Tabbouleh 4port.

  • Koka bulgur (jag tog råris) till 4 personer.
  • Hacka under tiden: 
  • 2 tomater, ½ gurka, 1 lök (gärna röd), 1 knippe badspenat, 1 knippe färska örter som persilja, mynta eller liknande.
  • Låt den kokta bulgurn svalna något och blanda sedan ner grönsakerna.
  • Pressa saften från ½ citron över rätten.
 
 

 

Taggar: tabbouleh;

Kommentera inlägget här :