En skorpa till kaffet kanske skulle passa nu?

Detta är skorpor av den bästa sorten eller som man säger, försvinnande goda. Burken fanns i mina gömmor och den är jag verkligen glad för. Tänk, det fanns en tid då kaffet såldes i plåtburkar som sedan bara kastades om man inte köpte ett speciellt plastlock till den och återanvände till kaffeförvaring eller som nu till kakor. Nostalgipoäng!
 
 
 
Kardemummaskorpor med solroskärnor
 
Ingredienser: ca 40 st 
 
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl solroskärnor
1 tsk malen kardemumma
75 g smör
2 ägg
 
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål eller matberedare.
  3. Fördela smöret till en smulig massa.
  4. Blanda ner ett ägg i taget och blanda snabbt. (överarbeta inte).
  5. Ta upp degen på en bänk och gör en rulle som delas i fyra bitar.
  6. Varje bit rullas till samma längd som tvären på en plåt. (30cm)
  7. Placera plåten mitt i ugnen och grädda i 20 minuter.
  8. Ta ut plåten och sänk samtidigt värmen i ugnen till 100°.
  9. Skär rullarna i bitarna när de fortfarande är varma.
  10. Sätt in plåten i ytterligare 15 minuter.
  11. Skorporna hårdnar lite till när de kallnat men är godast om de är aningen mjuka i mitten.

Kommentera inlägget här :