Efter påsk

Lilys fjäderskrud gör att hon kan gömma sig bra bland stenarna.
 
Temperaturen är inte alls vad den var för några dagar sedan men så är det ju månaden april vilket brukar betyda omväxlande väder. Just nu sitter jag i växthuset som ger mig skydd från kalla vindar. Utanför strosar hönorna runt och städar i rabatterna. Under påsken har vi varit självförsörjande på ägg till påsklunchen och en omelett till annandagen. Så kommer det att bli på helgerna framöver med ekologiska ägg från våra glada hönor. För övrigt är det som vanligt vegetariskt/veganskt som gäller på våra tallrikar.
 
 
Lite skit på under naglarna skadar aldrig!
Det vackra vädret har fått oss att vara utomhus massor av timmar och jag har bland annat fixat ännu en odlingsplats. Två pallkragar på varandra med gamla tidningar i botten och sedan trädgårdsrens på det och därefter odlingsjord. Så varvades detta tills nivån blev tillräckligt bra och nu återstår att sätta ut plantorna jag drivit upp, men det dröjer några dagar till. Värmen måste bli lite mer stabil först. 
 
Det var förstås inte jobb hela helgen utan lite annat blev det också...........
   
Nybakad sockerkaka med kikärtsspad istället för ägg.
Här är receptet
 
Bilden visar en äppelfågel som en av mina elever gjorde en gång.
 
Matsedel vecka 16 - 2020
 
Måndag
Pumpagryta med råris 
Recept finns nedan.
 
Tisdag
Hembakad pizza
Onsdag
Ärtbullar i tikkasås, råris
Torsdag
Fredag
Citronpasta med sparris
Lördag
senare
Vegetarisk pyttipanna
Söndag
Örtbiffar med potatissallad 
rabarberpaj med havreknäck
 
 
 
Pumpagryta
2 portioner
1 butternutpumpa, ca 600 g
1 medelstor lök
1 grön chili, finkhackad
1 näve sockerärter eller annan liknande grönsak
2 msk rapsolja
1 msk garam masala
1 tsk salt
2 dl krossade tomater
2 dl kokosmjölk
1 förp. kokta vita bönor
ev. peppar
 
  1. Skär alla grönsakerna i mindre bitar och fräs dem sedan i oljan.
  2. Tillsätt kryddorna, de krossade tomaterna och kokosmjölken.
  3. Låt koka i ca. 10 minuter.
  4. Blanda ner de vita bönorna i grytan och låt allt få ett uppkok.
  5. Smaka av med mer kryddor om så önskas.

Kommentera inlägget här :