En STARK trea till kvällens maträtt

Tallriksmodellen för en vegetarian.
 
Den var god men mycket stark, kvällens rätt som fick det att hetta till i munnen. Butternut i madrascurry med kokosmjölk och tomat. Dessutom stekt marinerad tofu och rostade jordnötter. En icke- vegetarian hade kunnat servera kyckling eller fläsktärningar till rätten.
 
Denna grönsak kallas butternutsquash eller butternutpumpa.
 
Curryn bestod av en skalad och tärnad butternut som frästes i olja med 1 skivad gul lök, 2 vitlöksklyftor, och 1 liten skivad chilifrukt. Efter en stund tillsattes 1 dl kokosmjölk, 1 dl vatten, 2 tsk madrascurry och allt fick koka ett par minuter. 3 tärnade tomater tillsattes mot slutet och rätten smakades av med saften från 1 citron och lite salt. 
Allt var supergott men som sagt mycket starkt.
 
Själv äter jag ju inte kött men för de som gör så kan meddelas att enligt medier kommer det kinesiska bolaget Boyalife i början av nästa år påbörja arbetet med att uppföra ”världens största” kloningsfabrik för djur i Tianjin. 
Detta för att möta den stora efterfrågan av nötkött. 
I Sverige protesterades det när en hotellkedja ville sluta servera bacon på sina frukostbufféer. Det ledde till att de nu lovat att inte gå vidare med sina planer på detta.
Vad gör köttet med människan?
I det här huset fick vi iaf. all näring som behövdes via kvällens tallriksmodell. Tack Årstiderna som stod för receptet!
 
 
 
 
Visa fler inlägg