Egentid med te och Ernst

Några timmar "egentid" med tända ljus, te och Ernst som ger nya tips i ännu ett trevligt avsnitt. Från källaren hör jag lite svagt när T. och hans spelkompis får till trevliga toner på sina instrument. Till mitt te har jag goda hembakade skorpor eller biscotti som de också heter. Receptet hittade jag på den webbsida som Zeta har. Skorporna innehåller olja och mandel bl.a. och passar perfekt till mitt te. När jag nu sett veckans avsnitt med Ernst färdigt såg jag att även han bakade skorpor och annat gott som jag bara måste provbaka. Zetas recept får du här.
Mina skorpor syns på bilden nedan. De har precis kommit ut från ugnen där de först har gräddats och sedan torkats.
Det har varit nästan som höstkänsla merparten av den här sommaren. Någon enstaka dag med sol, ingen större värme och så regn om vartannat. Lite trist för alla som längtat efter sommaren och då tänkt sig solstolssommar. Sysslor att fylla dagarna med har jag alltid oavsett väder och vill jag bara slappa finns en massa böcker som väntar på att bli lästa. Just nu läser jag om Ruths resa av Donald McCaig och den intressanta men ruskiga tid hon levde i med slavsamhället i USA. Boken tar lite tid att läsa då den är lite ojämn i sitt berättande men fångar mig ändå emellanåt så det är bara att bläddra på.
Idag var det en varm och skön förmiddag så det blev frukost ute med den porlande lejonfontänen i bakgrunden. Väldigt rogivande ljud som vatten ger. Sedan betalade jag räkningar vilket är så smidigt att göra hemma på datorn. Tänk, vilken procedur det var förr när man skulle stå i kö på posten för att göra detta. Det kunde ta timmar om man hade oturen att komma samtidigt som "alla andra". Dessutom skulle kassörskan skriva kvitton på varje betald räkning - för hand.
 
Jag håller på med ett trädgårdsprojekt där en vildvuxen rabatt med gamla rosor och järnek ska fräschas upp. Så här såg den ut för några dagar sedan och sakta förändras den mellan regnskurarna. Buskar med taggar och hemska rötter försöker vinna över mig men jag har gett mig katten på att gå vinnande ur leken. Mitt mål är att vara färdig innan nästa veckoslut. Någon meter blev det idag och bildbevis ska jag lägga ut när det blir färdigt.
 
En annan förändring som gjorts idag är borttagandet av de planteringssängar som jag gjorde för nästan 10 år sedan i växthuset. Jag använde tegel som fanns här på gården och byggde ramar där jorden fylldes på. Där planterad jag och det växte väldigt bra. Problemet var att jorden behövde bytas då och då eftersom den utarmades på näring. Efter några år började jag istället odla i krukor som jag ställde i mina tegelbäddar men idag tog jag bort jorden och byggde om så det blev så här:
 
Visa fler inlägg