Förberedelser inför vardagen igen

 
Så här kan det se ut när jag får till en hemsnickrad meny. Det är mitt arbetsmaterial jag visar och det är inledningen på månaden mars 2016. Allt för att det ska underlätta planering, inköp och sådant runt vår dagliga middagsmåltid men även luncherna som tas med till jobben. Enligt en enkel egensnickrad mall väljer jag månadens bild och lite ordknåperi och sedan följer själva menyn. Bild och ordknåperi gör jag mest för mitt eget nöjes skull. Jag gör klart för en månad i taget och  vissa fall är det bra med en länk dit jag hittat receptet. De är dock inte klickbara på bilden ovan. 
I morgon börjar vi veckan med pyttipanna och ägg som redan finns förberedd i kylen med rester  som snabbt steks efter jobbet. Därefter blir det dumplings osv.
Jag är av åsikten att mat ska inte bara vara ett kaloriintag utan något som är kul att ägna sig åt och snacka kring runt bordet. För att underlätta i vardagen gör jag veckoinköp. Imorgon kommer en leverans fråm Mat.se. På torsdag är det dags för fräscha ekologiska frukter och grönsaker att hamna hos oss från Årstiderna. Där har jag varit kund i över 10 år. Visst händer det att inköp sker direkt i butik men det sker allt mer sällan. I fredags var vi på Ica Maxi och kostaterade att det var det enda besöket på en hel månad. Orsaken till besöket var brist på kattsand och tvättmedel hemma.
Det här sättet att organisera sig kan hela familjen hjälpas åt med som att komma med matönskemål, handla i butiken på nätet eller följa med till livebutiken. Alla kan också få speciella köksuppgifter utifrån sin ålder och erfarenhet. 
Att få mat i magen är alltså inte bara ett kaloriintag utan ligger i hela hela familjens intresse att fixa. Om man tror att det bara är att sätta sig vid ett dukat bord och sedan lämna det har man nog missat en del i en familjs varande.
 
Under tiden jag satt ord på mina tankar känner jag hur någon varit i köket, därför att kaffedoften sprider sig runt mig. Kanske vore på sin plats att inviga någon av de nya Muminmuggarna som vi köpte i Höganäs igår. De är så fina och passar in i den stora samlingen som redan finns här i huset. Muggarna med de fina motiven från Tove Janssons berättelser är humörsmuggar och jag brukar välja den som speglar hur jag känner mig just nu. Jag tror det får bli muggen till höger med Sniff som kramar katten.
 
 
En kaka till kaffet blir det också. Idag en cupcake med hallontopping. Jag bytte ut limen i receptet mot 1 dl hallon. Muffinsen är bakad av kokta potatisrester tidigare i veckan och hallonen skördades i trädgården i somras. Receptet finns här.
 
 
Potatiscupcake med hallontopping