Advent och kylan drar in över landet.

Glöggbordet till adventsmiddagen är dukat.
 
Blossas blåbärsglögg från 2008, pepparkakor, choklad och skorpor med solroskärnor i fick inleda dagens middagsmåltid i julens tecken. Inte firar jag julmånaden av religiösa skäl eller för att vänta på någon Tomtefigur som ska komma med en massa paket. Nej, för dofterna, smakerna, tiden vi ger varandra och möjligheten att avrunda slutet på året med fest och glädje. Allt detta behövs för att påminna oss om hur viktiga vi är för varandra och för att sitta ner och minnas tidigare släktingar och vänner. Allt detta är mina högst privata tankar.
Dagen till ära fyller mitt älsta barnbarn fem år idag. Grattis Leo som hunnit bli en stor pojke nu. Tur att det finns Facetime och liknande sätt att hålla kontakt med de sina på när avstånden är för stora.
 
Skorporna på glöggbordet bakade jag igår och de är goda till glögg likväl som till kaffet.
 
 
Kylan drar in över landet och då är det skönt att vi fått hem ett stort last ved som nu ligger i det nya vedskjulet. Det om något sprider inte bara värme utan ger en skön avslappnande känsla i huset under kalla kvällar. Numera är sådana saker lite lyxiga medan de var förutsättningar för värme och matlagningsmöjligheter innan elen kom in i våra liv. 
 
 
Visa fler inlägg