Matmuffins med pesto

Tomatsoppa med fetaost i plus pestomuffins till detta.
 
Dagens middag blev förstås soppa, det är ju torsdag. Finns nästan ingen snabbare soppa att göra än tomatsoppa, om det inte är burksoppa eller något sådant fusk. Jag gjorde några matmuffins till soppan också men de är så mättande att alla inte gick åt idag. Vi är ju bara ett 2-personershushåll och hade dessutom pannkakor som dessert.
I Sverige bodde det 2015, 2,2 personer per hushåll. Detta enligt SCB. Med ett hushåll räknas personer som är folkbokförda på samma adress. Så vi är ganska nära den vanligaste hushållstypen.
Undrar hur många av dessa hushåll som äter soppa på torsdagarna?
 
Matmuffins med pesto
6 st
ugnen 200 grader
 
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 ägg
½ dl olja
1 dl turkisk yoghurt
2-3 tsk pesto
 
  • Värm ugnen och placera muffinsformar på en plåt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Rör sedan i ägget och de andra ingredienserna efter hand som de står ovan.
  • Blanda anabbt ihop smeten och rör inte för länge.
  • Fördela smeten i formarna.
  • Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
 
Tomatsoppa
2 port.
 
1 msk olja
1 gul lök
400 g krossade tomater
3-4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ev salt 
peppar
1 msk torkad oregano
ev. fetaost
 
  • Fräs den gula löken som först tärnats.
  • Tillsätt sedan tomater och vatten plus buljongtärningen.
  • Koka upp och låt soppan därefter småkoka under lock i 5 minuter.
  • Krydda.
  • Servera med fetaosten eller riven ost.
 
Visa fler inlägg