Efter påsken

Nu har det åter varit en arbetsvecka efter påskuppehållet. En slitig vecka, inte fysiskt men tröttande på många andra sätt. Runt omkring mig verkar det som om väldigt många människor går omkring med den stora tröttheten hängande över sig. Kan det vara vädret? 
April inleddes med sol och skön värme som sedan bara vips försvann till förmån för regn, snö och blåst. Som om man fick en spann vatten kastat rakt i ansiktet! Det var alltså bara att backa några steg och ta nya tag och sådant tar på krafterna.
De fina vårblommorna stod ute i trädgården och ville att jag skulle komma ut till dem, men det blev korta stunder de fick besök. I växthuset frös en av de nyplanterade tomatplantorna ihjäl och citronträdet tycks inte fatta varför det ska behöva stå där och frysa. Så har det nu varit i nästan två veckor, måtte det inte fortsätta!
Under uppsikt av Snusmumriken på koppen serverades långfredagens frukost.
 
 
 
Den första späda rabarbern plockades in och koktes med jordgubbar och honung till en sås. Såsen hamnade på en risgrynsgröt och därmed var påskgröten född. Den serverades som mellanmål en av påskdagarna.
Långfredagen ägnade jag delvis åt att baka. Kanelbullar och en mycket god citronkaka gjordes. Sådant är alltid bra att ha på lut när när det ska pausas för fika. Länk till receptet finns i slutet av det här inlägget.
Bakverken serverades på det fina engelska fatet jag fick av min mamma för ett år sedan. Hon hade då hittat och köpt det i en secondhandbutik. T. var orolig att han inte skulle få någon memma under påsken och gav sig ut för att leta. Hem kom han med två förpackningar och kunde därmed andas ut.
 
Memma består av en rågmjölspudding som smaksatts med pommerans och malt. Smaken påminner om katrinplommon, konsistensen är seg och man får en förhoppning av kladdkaka. Desserten serveras med gräddmjölk och efter att ha ätit den några gånger smakar den bättre och bättre. Det gäller bara att våga!
 
Hela påskafton tillbringades i ena sonens lägenhet här i Malmö. Han ska nu sälja sin tvårummare eftersom han i höstas flyttade till London. Jag var honom behjälplig i det jag är bra på som städning och fixande medan han snickrade och målade för att få ytorna fräscha igen. Den kommande veckan kan intresserade personer komma och titta på bostadsobjektet och någon kanske blir den nya bostadsinnehavaren. Jag lägger ut en länk så fort den hamnat på Hemnet.
 
I måndags var det annandag påsk och vi tog en tur till IKEA. Extra kul var det för de små barnbarnen som var med eftersom det fanns ett barnbingo att göra. Det skulle letas påskägg och om man fick bingo var belöning en glass eller en korv. 
Det råkade följa med en röd barnstol hem. Det är konstigt hur det blir vid ett besök på det stora varuhuset. Stolen är perfekt att ha vid bordet när barn har lämnat perioden med de vanliga barnstolarna. Stolen uppskattades även av vår katt Tindra som snabbt tog den i besittning.
 
 
 
 
Jag glömde en sak, vi testade under påsken en cider som blandades med äppelvin och is. Det gav en förkänsla av att våren kommer med värme någon gång. Hoppet finns alltid kvar, skål!
 
Citronkaka - herrljungacider - smakbox