Mellan jul och nyår 2021

 
 
Snön lyser vit på taken 
men tomten är inte längre vaken.
Han har levererat mängder med gåvor och ätit gröt
men inte från Alladinasken fått någon trillingnöt.
Barnen nu med sina klappar pysslar och leker
medan mor står i köket och ännu mer mat steker.
Så börjar vi om på ny kula
innan det är dags att återigen jula.
Mellandagarna är här och det infinner sig en viss tomhet och trötthet. Det har dukats upp mat i olika  kombinationer som det blir på julbufféer. Godsaker har det varit också och goda drycker. Glögg har vi testat flera sorter både hemgjorda och köpta och snaps har det blivit också men ingen julmust för min del, det är alldeles för sött. 
Något pepparkakshus har vi inte gjort här i vårt eget hus men hos sonens familj där julafton tillbringades fanns en fin pepparkaksby.
 
 
 
Husets hund Hasse jobbade för fullt med att fördiska alla tallrikar. 
 
 
Julklappsspel blev det för de vuxna vilket alltid är lika kul och när kvällen blev sen gick vi sedan hemåt i mörkret, mätta och belåtna.
 
 
 
Helgen har även innehållit en del serietittande som den svenska "En kunglig affär" på SVT. En serie som handlar om Sveriges kung år 1935 – Gustaf V och den hemliga relationen med restaurangägaren Kurt Haijby. Det handlar ju om en tv-serien och då skildras inte vad som är exakt sanning i historien,  en dramatiseringen är just en dramatisering. Men det som hände då ledde till en stor rättsskandal så småningom.
 
 
 
En film som vi såg på juldagen tar upp en händelse som är baserad på en verklig händelse som inte har hänt - än. Filmen finns på Netflix.
 
 
Musik måste en bra julhelg innehålla också så det fick bli lite från den fantastiska dokumentären "Get Back" som finns på Disney+. De tre avsnitten innehåller totalt över 8 timmars umgänge med John, Paul, George och Ringo. Det är värt varje sekund!
 
 
Ett klipp från dokumentären
 
 
Man kan gott säga att julklapparna som T. och jag fick speglar våra intressen. Jag gillar att lägga pussel så då måste han tycka om att städa. 😘
 
 
Taggar: Julen 2021;

Kommentera inlägget här :