Återbruk
- Fräs först lök och vitlök i oljan under några minuter.
- Tillsätt curry och ingefära och stek ytterligare någon minut.
- Tillsätt sedan resten förutom ärtor och persilja.
- Koka på medelvärme under lock ca. 15 minuter.
- Häll i ärtorna och smaka av med kryddor.
- Toppa med kryddgrönt.
Sommardrycker för vuxna
1 flaska rött vin
1/2 apelsin i bitar
1/2 äpple
1/2 dl skivade jordgubbar
2 msk honung
1 kanelstång
1/2 dl koncentrerad flädersaft
6 cl brandy (går också med rom eller annan sprit)
mineralvatten
is
Söndagssysselsättning som är rogivande blev det idag.
En bra sommar och en semester ska aldrig vara komplicerad utan bara skön. Något liknande det sa den som verkligen hör svensk sommar till, Ernst Kirchsteiger nyligen i ett sommaravsnitt av "Sommar med Ernst". Jag kan inte annat än hålla med och den här sommaren har hittills inte varit annat än skön för mig. Ingen stress, trevligt umgänge, svalka under druvklasarna på vår gård, några härliga utflykter, god mat med dryck och sådant. I morgon börjar T. jobba då hans semester är slut nu men jag har drygt två veckor kvar. Jag ska fortsätta njuta, läsa någon bok till, lukta på blommorna, ta hand om trädgårsskördar, måla lite och sedan när höstterminen närmar sig så kanske, kanske kommer jag tänka lite på jobbet igen. Det sista tar emot just nu men senare har jag knappast något val.
Matlådan till min kära sambo står laddad i kylen inför morgondagen, som lär inleda ännu en varm vecka här i Sverige, och jag tackar honom för våra härliga gemensamma semesterveckor.