Jag hade gjort en ugnsform köttfärs och en hallonparfait fanns på lut i frysen. Med lite ris och grönsaker samt en sås av squash och lök till blev alla förhoppningsvis mätta. Det är alltid bra att vara rustad för ev. besök. Jag gör inte så gärna stekt köttfärs utan föredrar att tillaga den i ugnen. Mitt recept finns här >>>
Hösten är en härlig tid, frånsett att semestern är slut. Hög luft, växtligheten som är kraftigare och skördar som kan göras. Synd bara att det inte riktigt hinns med att njutas av. I vårt växthus hänger nu nästan färdiga, vackra vindruvsklasar som snart kan ätas. Ett mirakel av många.
Så till veckans meny:
Veckans matsedel 24 aug - 30 aug 2009
Måndag: |
Pyttipanna, ägg, rödbetor |
Tisdag: |
Pasta, bacon, ostsås |
Onsdag: |
Kyckling i örtsås, grönsaksris |
Torsdag : |
Squashsoppa, vitlöksbröd |
Fredag: |
Ananas o räkwok, pasta |
Lördag: |
Lunch: Äppelkräm, rödbetsbröd Middag:Chili con carne, brytbröd |
Söndag: |
Lunch:Stekt korv, grönsaksstuvning Middag:Varmrökt lax, mangoldpaj, kall örtsås |
Du äter först med ögonen, det du sedan stoppar in i munnen.