Vecka 44

Höstlovsvecka för alla skolbarn men långt ifrån alla barn firar ledigheten med att vara hemma. Fritids har öppet och de som är där brukar ha det lite extra festligt när inte alla i barngrupperna är närvarande. Två av mina barnbarn bor här i staden och ringde mig igår för att undra följande:
- Snälla farmor kan vi få komma till dig så vi inte behöver vara på fritids hela dagen.
- Ok, svarade jag. Hur tänker ni då och vilken dag vill ni komma?
- På onsdag eller imorgon tisdag fick jag höra. Men helst imorgon, eller båda dagarna.
- Det går bra imorgon tisdag svarade jag då, sedan får vi se. Hur dags ska vi säga då, blir tre bra?
Så började åttaåringen sin förhandling.
- Mellanmålet är klockan två och det kan vi väl äta hos dig farmor, så halv två vill vi komma. Vi kan gå till dig själva från fritids om du möter oss.
Så blev det också.
Idag, tisdag ringde fllickornas pappa och sa att snart lämnar de fritids och går mot dig. Jag gick då mot vår mötesplats dit de inte kommit fram ännu men lite längre bort syntes två små jäntor med varsin ryggsäck komma mot mitt håll. Så stolta de var när de kom fram mot mig. 💕
På vägen hem till mig utförde vi ett uppdrag som bestod av att räkna pumpor i trädgårdarna vi passerade. Om jag inte minns fel såg vi 36 stycken och då räknades bara pumporna på ena sidan av gatan. 
Så blev det mellanmål med hemkokt kräm och likaså havretekakor innan lek och annat tog vid. Jag fick hjälp med att klippa etiketter till vinet som jag buteljerat på förmiddagen och så förlorade jag i memory och tornspelet.Men annat var väl knappast att vänta! 
 
Dagens middag som föll alla i smaken var spagetti med tacofärssås. Jag använde sojafärs i den uppkokta tomatsåsen som det var tacokryddor i och innan serveringen hamnade också lite majs i såsen.
 
2020 ett konstigt år
2019 var året då jag gjorde min sista termin som lärare och sedan lite i förtid skulle njuta av ledigheten från jobbåren. På hösten åkte T. och jag till London för att besöka min son som bor där. Som vanligt vid sådana besök såg vi oss omkring som exempelvis i Kew Garden där bilden togs i ett av deras orangerier. Vi hade några sköna dagar, åt och drack gott och njöt av att vara tillsammans. Då planerades för nästa besök som skulle varit i våras och jag tänkte att som pensionär kan jag åka till alla möjliga resmål när jag vill framöver.
Men året 2020 har som alla vet inte blivit vad man tänkt. För min del ställdes Londonresan in, två större konserter blev inte av, en släktträff frös inne, födelsedagar firades digitalt och det känns ibland som om året 2020 blev året som inte finns/fanns. Framförallt vad gäller det sociala livet men visst har jag haft ett bra år på hemmaplan med sambo, trädgård och hönor. 
 
Pandemin som råder har tagit ny fart och nu talas det om att 2021 kan bli ännu ett svårt år. I Skåne ökar smittspridningen och sjukvården har åter fått fler smittade patienter att ta hand om. Vi får råden att undvika kollektiva färdmedel, inte träffa för många människor, inte besöka butiker i onödan, hålla avstånd, hosta i armvecket, använda handsprit osv. 
Läget är allvarligt  och vi måste dra i nödbromsen, sa smittskyddsläkaren Eva Melander idag.
Vad ska det bli av oss.........
 
 

Kommentera inlägget här :