Lördag på Skrivis Hus

Sitter ute på altanen med skenet av en ljuslykta på bordet. Vi har precis öppnat en flaska gin som köptes efter vår vistelse på Ven 2017 då T. fyllde 60 år. Idag kändes den mogen att öppna men vi hade ingen tonic hemma, dock en flaska lemonad ur Kiviks sortiment. Det visade sig fungera ypperligt.
För en stund sedan "lullade" hönsen in i sitt hus för att sova men innan det hann de med att ha lite kul på gården. Busan tyckte att krukan med ett olivträd måste undersökas.
Snorkfröken och Lily undrade vad det var för konstig svart fågel som flöt omkring där i vattnet.
Idag skurade jag äntligen färdigt det sista partiet av altangolvet och T. lagade solstolarna så de kan hänga med ett tag till. Annars har vi tagit det ganska lugnt i värmen. En vända runt odlingarna resulterade i potatis som nu vuxit till sig ordentligt. Sockerärter plockade jag en hel näve av och den första egenodlade tomaten fick också följa med in i köket. Vilken lyckokänsla det är att sätta sig till bords och äta sådant man själv odlat.
Alspånsrökt tofu skars i mindre bitar och hamnade i en gryta med svamp, lök, paprika, tomater, fänkål. morötter, kokosmjölk och kryddor. En somrig rätt som passade bra när dagen övergick i tidig kväll.
 

Kommentera inlägget här :